ПРОЧИТАВ? ТЕПЕР ПОДИВИСЬ! Дитячі книги, які перетворились на дорослі фільми.

Зазвичай екранізовані твори не дуже користуються попитом у книголюбів. Не кожен режисер може передати всю атмосферу та феєрію книги. Проте деякі фільми можуть конкурувати з книжками. 
Саме такими є видання з добірки.
  
«Гобіт, або Туди і Звідти» — перша частина кінотрилогії режисера Пітера Джексона, номінована на Оскар 3 рази. Продовженням казки є трилогія «Володар Перснів».

Домосіда Більбо в компанії гномів та чарівника Ґандальфа подорожує до гори Еребор. Дорогою вони потрапляють у різні пригоди, щоб врешті перемогти дракона Смоґа, котрий прогнав гномів з батьківщини, і повернути привласнені ним скарби. Сутички з тролями, ґоблінами, ґномами, ельфами та гігантськими павуками супроводжуються щирою дружбою, смачним частуванням та смішними піснями.
Вперше книга була видана 21 вересня 1937 року. Видання отримало Carnegie Medal, премію від New York Herald Tribune та від дитячого журналу Books for Keeps — «Найважливіший твір ХХ сторіччя для старших читачів». Всього по світу видано понад ста мільйонів примірників цієї книги.

Цікавий факт: в українському перекладі фільму вживається назва «Хоббіт», хоча у назвах книг українською мовою — «Гобіт»

«Дім дивних дітей міс Сапсан» — світовий бестселер, який екранізував Тім Бертон у 2016 році.
Після жахливої ​​сімейної трагедії Джейкоб опинився на таємничому острові в покинутому притулку. Підліток знаходить руїни старого будинку і з’ясовує, що тут жили дуже дивні діти. Він починає розуміти, що на цьому відлюдному острові діти опинилися невипадково — їх здібності були воістину неймовірними та небезпечними! І хоча будинок давно зруйнований, можливо, вони досі живі. А зовсім скоро Джейкоб з жахом усвідомлює, що він — один з них…
Книга проілюстрована унікальними старовинними фотографіями.
Цікавий факт з фільму: Тім Бертон описав міс Перегрін як «страшну Мері Поппінс»


Стрічка, знята режисером Енгом Лі 2012 року, номінована на Оскар 11 разів, серед яких 4 рази отримала премію. Також здобула Золотий глобус. Американський інститут кіномистецтва назвав фільм однією з десяти найкращих кінокартин року.
Коли Пі було 15 років, його батько (директор зоопарку) вирішив, що родині доведеться виїхати з Індії, забравши з собою половину тварин, і продати їх у Канаді, щоб почати нове життя. Під час переправи судно потрапляє в шторм, і Пі єдиний, кому вдається врятуватися. Він дрейфує на шлюпці по просторах Тихого океану й усвідомлює, що в шлюпці, крім нього, є ще кілька тварини з корабля: гієна, зебра, орангутанг і тигр. Починається боротьба за виживання і врешті Пі залишається в човні наодинці з тигром.
Пригодницька, пізнавальна і містична книга наштовхує вас на роздуми про дружбу, взаємодопомогу і турботу один про одного.
Цікавий факт з фільму: Персонаж Пі, якого зіграв актор Сурадж Шарма, насправді ніколи не був в човні з живим тигром. У більшості сцен тигр був зроблений за допомогою технологій комп’ютерної графіки, і лише деякі сцени, як ті, де тигр плаває у воді, були зняті по-справжньому

«Серця трьох» — українсько-російський пригодницький фільм 1992 року, знятий
Володимиром Попковим. У фільму крім телеверсії (5 серій), є кіноваріант, розділений на дві частини.
Молодий мільйонер Френсіс Морган разом зі своїм збанкрутілим дальнім родичем Генрі Морганом відправляються на пошуки старовинного скарбу, захованого їх дальнім предком-піратом. Проте подорож стає ще цікавішою, коли до шукачів приєднується неймовірно гарна Леонсія, яка припадає до душі обом хлопцям.
Книга є взірцем пригодницького роману, легко читається і майже століття не втрачає популярності як серед дітей, так і серед дорослих.
Цікавий факт з фільму: У книзі Генрі та Френсіс були схожі, як дві краплі води й відрізнити їх можна було тільки за допомогою вусів Френсіса. При першій зустрічі Леонсія навіть прийняла Френсіса за Генрі. У фільмі Жигунов (Генрі) і Шевельков (Френсіс) зовсім не схожі й сюжетні лінії, пов’язані з їх схожістю, яких в книзі чимало, повністю прибрані зі сценарію

«Фантастичні звірі і де їх шукати» — американсько-британське фентезі режисера Девіда Єйтса. Кінокартина є спін-офом серії фільмів про Гаррі Поттера. Стрічка отримала дві номінації на Оскар. «Фантастичні звірі» — це копія книги, що нібито належить Гаррі Поттеру, авторства Ньюта Скамандера, відомого магічного зоолога. Магізоолог Ньют Скамандер прибуває до Нью-Йорка з валізою повною магічних істот, щоб потім відправитись в Аризону. З його валізи випадково вислизає Ніфлер, у якого вроджена пристрасть до коштовностей і золота. Ньют намагається спіймати невелику тваринку. Випадковим свідком цього стає нечакл Якоб Ковальський, який спочатку не розуміє, що відбувається довкола, але зовсім скоро призвичаюється до чаклунських пригод. Це і не дивно, бо за Ніфлером з валізи вислизають й інші чарівні звірі.
Цікавий факт з фільму: Колін Фаррел и Джоні Депп раніше вже грали одного персонажа. У фільмі «Імаджинаріум доктора Парнаса» героя Тоні Шепарда грали Фаррел, Депп, Хіт Леджер і Джуд Лоу


Перша екранізація вийшла в світ у 1971 році — фільм «Віллі Вонка і Шоколадна фабрика» із Джином Вайлдером в головній ролі. Друга екранізація — 2005 року, знята Тімом Бертоном, де головну роль виконує Джонні Депп. Фільм номінований на Оскар та Золотий глобус. Також за мотивами книги було створено комп’ютерну гру.
Хлопчик Чарлі мешкає з родиною в дерев’яній хатинці, яка має дві кімнати й одне ліжко. Враховуючи що в родині шестеро людей — живеться їм не дуже зручно. Попри всі негаразди родина живе дружньо.
Мрією малого Чарлі був шоколад. Проте в родині скрутно з грошима і хлопчик отримує плитку шоколаду тільки один раз в рік, на свій день народження. Хлопчик починає захоплюватися історією найбільшої в світі шоколадної фабрики Віллі Вонки. В цей час в місті з’явилися оголошення, що директор фабрики поклав у шоколадки 5 золотих квитків. Ті, хто їх знайдуть, матимуть змогу побувати на шоколадній фабриці.
Наближається день народження Чарлі, батьки дарують йому омріяну шоколадку і там хлопчик знаходить золотий квиток на фабрику! Проте він виявляється фальшивим і хлопець блукаючи по місту, знаходить гроші. Чарлі швидко біжить в магазин і купує ще одну шоколадку, де на нього чекає справжній квиток. Наступного ранку вся родина йде на омріяну екскурсію до фабрики й тут починаються дива.
Цікавий факт з фільму 2005 року: Головним спонсором стала шоколадна корпорація Nestle, яка надала зйомкам стрічки понад 1,850 плиток справжнього шоколаду. Водночас було виготовлено 110 тисяч плиток бутафорського шоколаду, загорнутого в оригінальне пакування Nestle
За матеріалами http://vsiknygy.net.ua/neformat/48137/

Популярні публікації