"ПРОЧИТАЙ МЕНЕ"

Рівно 155 років тому - 4 липня 1862 року - під час пікніка Чарльз Доджсон прогулювався з трьома дівчатками свого декана. Тоді ще нікому не відомий учитель математики розповів їм історію про пригоди маленької дівчинки, яка побігла слідом за кроликом в Країну чудес. Одна з дочок декана - 10-річна Аліса - стала наполягати, щоб він записав всю історію. Доджсон послухався поради і під ім'ям Льюїса Керролла написав книгу «Аліса в Країні чудес». Так народилася чудова казка, на якій виросло не одне покоління дітей. Вихід книги у світ був неординарною подією в літературному  житті Англії, наразі вона є в кожній читаючій родині. Українські читачі вперше мали змогу познайомитися з казкою  «Аліса в Країні Чудес» в 1976 році завдяки перекладу Галини Бушиної. Згодом з'явились і інші переклади цієї чудової казки, книжки в наявності  в Чернігівській обласній  бібліотеці для дітей і  чекають своїх читачів:


➤Керролл, Льюїс.  Аліса в Країні Чудес / Керролл, Льюїс ; пер. з англ. О. Корецької, С. Суліми. - Х. : Кн. клуб "Клуб Сімейного Дозвілля", 2007. - 160 с. : ілюстр. - (Моя улюблена класика)









➤Керролл, Льюїс. Аліса в Країні Чудес : казкова повість / Керролл, Льюїс ; пер., передм., прим. В. Панченка; худ. В. Смірнов. - К. : Махаон-Україна, 2007. - 160 с. : ілюстр. - (Казкові повісті)









➤Керролл, Льюїс. Аліса в Країні Чудес / Керролл, Льюїс ; пер. з англ. Г. Бушиної; іл. Дж. Тенніела. - Х. : МОСТ-Торнадо, 2003. - 112 с. : ілюстр. - (Читаємо у школі і вдома)









➤Керролл, Льюїс. Пригоди Аліси в Країні Чудес [Текст] : казк. повість / Керрол, Льюїс. - Донецьк : ВЕСКО, 2013. - 112 с. : ілюстр. - (Бібліотека школяра)









➤Керролл, Льюїс. Аліса в Країні Чудес [Аудіокнига] [Електронний ресурс] / Керролл, Льюїс ; читає : Валерія Чайковська; оформл. І. Баранов. - К. : Українська аудіокнига, 2006. - 1 комп"ютер. диск (3 год. 00 хв.). - (Книга вголос)








Ну,  а якщо ви десь на відпочинку і не маєте змоги завітати до бібліотеки, то саме для вас -прекрасний переклад українською Валентина Корнієнка та цікавинки в передмові від Оксани Забужко в електронному варіанті
 Прочитайте  і отримайте насолоду!

   

Популярні публікації