НАЙПОДІЄВІШІ КНИЖКИ "ЛІДЕРІВ ЛІТА"









Відбулася експертна сесія Всеукраїнського рейтинґу «Книжка року’2017» з визначення «Лідерів літа». 

Підліткова та юнацька література

У 1986 році Френк Міллер і Девід Маццуккеллі створили це видатне переосмислення походження Бетмена — того, ким він є, і як він таким став.
«Рік перший», написаний невдовзі після «Повернення Темного Лицаря» — антиутопічної оповіді Міллера про останні дні Бетмена, створює новий погляд на легендарного героя.
До цього видання входить повний графічний роман, новий вступ від Френка Міллера та нова ілюстрована післямова від художника Девіда Маццуккеллі. Це зібрання доповнюють понад 40 сторінок не публікованих раніше матеріалів — ескізи героїв і малюнків, зразки сторінок сценарію, зарисовки та інше, що дає змогу зазирнути в те, як створювалася ця сучасна класика.








«Убивчий жарт» — один із найкращих творів про Джокера в історії жанру і одна із найкращих робіт Алана Мура за всю його зіркову кар’єру. Навіть якщо ви вже читали це — візьміть і перечитайте. Задоволення гарантовано! Портрет найнебезпечнішого противника  Бетмена, що проймає аж до дрожі.

Що таке «Загін самогубців»? Це суперпоганці, яких завербували у в’язницях і відправили на таємні, самогубчі місії, за виконання яких пообіцяли скоротити тюремні строки. У їхніх шиях нанобомби, щоб тримати їх на короткому повідку. Усіма ними готові пожертвувати. Нікого за це не покарають. А брутальність і смерть — це звичайна буденність. Перша місія Загону поставить шістьох поганців — Дедшота, Гарлі Квінн, Ель Дьябло, Вольтаїка, Чорного Павука та Короля Акулу — проти озброєної 60-тисячної орди. Поки їхня наглядачка, незворушна Аманда Воллер, веде свою банду вбивць від місії до місії, з’являється світова загроза, яку здатні зупинити тільки ці негідники… якщо, звісно, не повбивають один одного.


Роман Ред’ярда Кіплінґа «Кім» вважається вершиною його творчого доробку. Загадкова і незбагненна Індія, яка постає на сторінках роману вибуховою сумішшю культур, народів та віросповідань, захоплює читача своєю красою і потворністю, а головний герой - хлопчак Кім - проводить читача у найпотаємніші її закамарки. З’явившись на межі 19 та 20 століть, «Кім» започаткував цілий жанр «шпигунського роману». Відтак читач, разом із Кімом, може сам стати учасником потаємної і непримиренної боротьби британських та російських спецслужб за вплив у Азії — частини Великої Гри. 




У віруваннях праукраїнців світ не мав чіткого поділу на видимий, природний, та невидимий, позаприродний. Люди поклонялися богам, намагаючись здобути їхню прихильність, і водночас спілкувалася з істотами нижчого порядку. Наші давні предки вшановували дерева і трави, джерела та ріки, гори і степи, ліси та поля, населяли їх химерними чарівними істотами, яких називали духами. Прадавні українці персоніфікували вітри, буревії, дощі, снігопади, пори року й інші атмосферні та природні явища.





Головний герой роману, мрійливий хлопчик, наділений особливим даром: він може спілкуватися з люськими тінями й навіть їх викрадати. Тіні діляться з ним таємницями, просять у нього допомоги — не для себе, а для своїх власників, і він прагне змінити на ліпше долю тих, хто йому дорогий.
Хлопчик виріс, став лікарем і застосовує свій дар для зцілення хворих. Але себе самого він вилікувати не може: його душа шукає любов, утрачену багато років тому.








Марі-Од Мюрай - знаменита французька письменниця, яка пише для юнацтва. У своєму романі "Oh, Boy!" авторка напрочуд талановито, з гумором і без моралізування розповідає історію трьох сиріт: чотирнадцяти, восьми і п`яти років.


Німеччина 1960-х. Учитель історії пропонує своїм учням експеримент: старшокласники впродовж тижня житимуть за законами тоталітарної держави. Дозволено все: жорстка дисципліна, тотальний контроль, покарання, доноси й увесь інший арсенал подібних засобів, властивих для нацистського суспільства. Попервах це сприяє позитивному вирішенню багатьох шкільних проблем, але поступово ситуація в школі виходить з-під контролю… Книжка свого часу справила ефект розірваної бомби, і до американського письменника Тода Стрессера приходить усесвітня слава. Сюжет заснований на реальних подіях, що сталися 1967 року в одній із американських шкіл пер. з англ. Володимир Панченко






Популярні публікації