ГАРНА НОВИНА - СТОРІНКА БЛОГУ WEB-РЕСУРСИ... ПОПОВНИЛАСЬ НОВИНКАМИ

WEB-РЕСУРСИ

На сторінці блогу WEB-РЕСУРСИ -  з'явився  віртуальний Музей Василя Стуса. Віртуальний Музей представляє історію життя та творчості Василя Стуса в контексті історичних, політичних і культурних подій  ХХ століття, показує особистість через репліки друзів і ворогів, рукописи і речі, вчинки і щоденникові записи, живі голоси й мистецькі інтерпретації.
Віртуальний інтерактивний музей – це вікно в приватний світ людини, і водночас – частина великої історії, що складається з мікроісторій реальних людей. У віртуальному музеї ми хочемо показати, як XX століття впливало на формування Василя Стуса, і як сам поет впливав і продовжує впливати на український соціум своїми творами, вчинками і, врешті, самою присутністю. Такий погляд на історію дозволить глибше зрозуміти причини того, що відбувається в Україні та її культурі сьогодні, а також запропонувати молоді приклади пошуку себе у світі.
Музей існуватиме у віртуальній формі: кожен відвідувач зможе побачити Стусові рукописи, приватні речі та фотографії, почути його голос та найцікавіші мистецькі інтерпретації його творчості. Передбачено й зворотній зв’язок з відвідувачами, – старшокласниками, студентами, вчителями та викладачами – аби пріоритетно  висвітлювати та пояснювати найцікавішу для них інформацію. Проект створили на волонтерських засадах, тому поки на сайті є лише 5% матеріалів, які вже вдалося зібрати. Ресурс продовжують наповнювати інформацією. Керівником проекту є літературознавець Дмитро Стус, син поета. Розробкою займалася компанія компанія Infopulse.

Популярні публікації