14 ЧЕРВНЯ - МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ БЛОГЕРА


Щорічно 14 червня інтернет-спільнота відзначає Міжнародний день блогера (блогера) (International Weblogger's Day). Це свято з’явилося в 2004 році. Ідею його створення запропонував американський студент зі Стенфорда Ріо Акасака. Хлопець розмістив на своєму сайті пропозицію про заснування Дня блогера. Тоді понад 500 осіб з більш ніж 40 країн підтримали цю ідею.  Об'єднавшись, вони вирішили, що їм потрібен свій день — свого роду символ дружніх відносин між мережевими блогерами усього світу. Історія професії
Блогер — людина, яка самостійно веде і адмініструє свій інтернет-щоденник, де регулярно розповідає про події свого життя, ділиться фотографіями, висловлює свої думки, висловлює думку деяких нагальних на його погляд проблем. Це свято робить людей, які пишуть у своїх блогах на різних мовах, ближче і дає їм можливість підтримувати один одного і всіх користувачів мережі Інтернет. До товариства блогерів може приєднатися кожен, хто має доступ у всесвітню мережу, незалежно від статі, національності та віку. Першим блогером можна вважати американця Тіма Бернерс-Лі. Чоловік в 1992 році створив просту веб-сторінку для розміщення новин. Першою компанією, яка створила платформу для блогів, стала Pyra Labs з офісом в Сан-Франциско. Сайт так і називається Blogger.com. Сьогодні цей портал є частиною Google.

P.s  Поряд з Міжнародним днем блогера в світі щорічно відзначається і так званий День блогу (оригінальна назва — Blog Day). Він проводиться 31 серпня. До речі, дата 31 серпня була обрана неспроста. При появі цього свята в 2005 році його засновники порахували, що слово blog можна порівняти з цифрами 3108 що і означає останній місяць літа.






Популярні публікації