ДЕКІЛЬКА ПОРАД ДЛЯ ПРАВИЛЬНОГО ЧИТАННЯ...

   Скільки себе пам'ятаю я весь час читаю. Раніше якщо захоплюсь якоюсь цікавою річчю то читаю всю ніч до ранку, що аж "мозолі на очах" проте дочитую, але через день, два отримана інформація  стирається і певна річ забуваєш деякі деталі прочитаного.
 У мене як і в більшості людей здібності до запам'ятовування  набагато нижчі чим хотілося і величезна кількість прочитаного не допомає в плані архівації. У світі, який завалює нас інформацією, важливо як на справжній дієті  дотримувати  спеціальне меню, завдяки якому отримувати необхідні поживні матеріали - ресурси  і звертатись тільки до тих, що приносять користь. Коли читаєте, не дозволяйте своїм очам просто ковзати по сторінках.
  Міркуйте . Виділяйте. Записуйте. Не просто пасивно поглинайте інформацію а ведіть діалог, завдяки якому зможете запам'ятовувати набагато більше. Не читайте швидко - читання вимагає часу. Як на мене читання друкованої книги завжди більш вдумливе і розмірене. Час від часу звертайтеся до улюблених уривків - це кращий спосіб утримати в пам'яті найважливіші частини книги. Це допоможе застосовувати на практиці знання, коли виникає відповідна можливість або ідея. 

З правильним підходом читання може змінити  життя на краще, чого власне я і бажаю всім -  змін кращих, позитивних!

Популярні публікації