9 ЛАУРЕАТІВ ПРЕМІЇ ІМЕНІ ПАНТЕЛЕЙМОНА КУЛІША – З ЧЕРНІГІВЩИНИ

Днями Міжнародною літературно-мистецькою премією імені Пантелеймона Куліша нагородили дев’ять відомих митців та діячів з Чернігівської області.
Серед них письменники та поети: Леонід Горлач – відзначений за визначний внесок в українську літературу, Ольга Пилипчук – отримала нагороду за поетичну збірку «На гостину до Куліша», Людмила Шутько – стала лауреатом завдяки збірці оповідань для дітей «Чи є душа у дерева?». Посмертно за подвижницьку літературну діяльність нагороджені Василь Струтинський та Володимир Ільїн.
Також за пропаганду творчості Пантелеймона Куліша та Ганни Барвінок нагороду отримав директор музею імені П. Куліша Юрій Блоха з Борзнянщини. За значну творчу, патріотичну та благодійну діяльність і популяризацію української пісні відзначено гурт «Смоляни» (Ольга Євченко, Микола Перець та Роман Кизюн).
Довідково. Міжнародна премія імені Пантелеймона Куліша заснована в 2011 році. Її мета – розвиток українського книговидання, підтримка українських письменників, митців, науковців, журналістів, працівників культури та освіти, громадських діячів і меценатів, які мешкають в Україні та за кордоном.

Популярні публікації