ЯКА ВОНА - ЯПОНІЇ ДУША... РІК ЯПОНІЇ В УКРАЇНІ РОЗПОЧАВСЯ.


   敷しき  島 しま の 大和 やまと 心 こころ を 人 ひと 問 と わば 朝 あさ 日 ひ に 匂 におい を 山 やま 桜 ざくら 哉 
Якщо мене хто-небудь запитає: 
“Яка вона – Японії душа?”,
 – Скажу, що схожа
На квітучих вишень в ранкових горах
 Ніжний аромат!
(Переклад І. Бондаренка)
В одному куточку нашої планети Земля є маленька, але незвичайна країна. Країна, де люди всупереч природі, що не дала їм удосталь ні корисних копалин, ні землі, досягли таких економічних висот, яким багато з людей, що живуть на нашій планеті, можуть тільки заздрити. А в чому ж секрет? Може в тім, що кожен житель цієї країни сильно любить її, любить людей, що живуть із ним поруч? А може, войовничий дух «бусідо» веде націю вперед? Не здаватись, не відступати, не бути переможеним! А може, це любов до всього прекрасного, що дала природа.
За однією з легенд, Японія була створена мечем. Колись боги опустили кораловий клинок в океан, а коли виймали його, 4 прозорі краплі впали у воду і перетворилися на 4 великих острови, на яких і розташовувалась країна, оточена з усіх боків водою. Фантастично розвинена індустріальна держава зуміла зберегти самобутність вікових традицій і багатолику красу природи. Більш детальну інформацію про цю надзвичайну країну можна отримати з книги:

Бондарь А.И. Все о Японии / предисловие Ю.В. Макарова; Худож.-оформитель С.И. Правдюк.- Харьков: Фолио, 2007.- 543с., ил.- (Страны мира).


Популярні публікації