РЕЗУЛЬТАТИ "КНИЖКИ РОКУ 2016 РОКУ ": НОМІНАЦІЯ ДИТЯЧЕ СВЯТО












Днями в Національній бібліотеці України імені Вернадського оголосили результати XVIII Всеукраїнського рейтингу «Книжка року 2016»


Книжки для малечі (до 7 років) - оцінювалось 47 видань
ПЕРЕМОЖЕЦЬ:
Сашко ДЕРМАНСЬКИЙ. Маляка і Гаплик; Маляка і Навіжений дракон; Маляка – принцеса Драконії. – Вінниця: Теза,2016.- 157 с.
У країні Драконії майже п’ятсот років не було своєї принцеси. Дракони вже втратили інстинкт принцесо ковтання, натомість їм дуже кортіло лизнути принцесу Маляку та спитати в неї поради щодо будь-якої справи. Але кожна ідилія ризикує натрапити на гаплик або навіть Гаплик.
Цього разу проковтнути збираються вже не Маляку, а її бабусю. І не  просто учні драконячої школи, а величезний Навіжений дракон. Але вирішувати будь-які проблеми із друзями завжди легше та, навіть, веселіше. Тому неодмінно потрібно дізнатися  про нові пригоди Маляки, Драго та Пиптика.




Твори для школярів молодших і  середніх класів - оцінювалось 66 видань
ПЕРЕМОЖЕЦЬ:
 ШАЛАХМОНЕСИ / Григорій Фалькович. ілюстрації Пінхаса (Павла) Фішеля. – К. : Дух і Літера,2016.- 48 с., іл.

Подарунковий великоформатний варіант видання дитячих віршів відомого українського поета Григорія Фальковича. Веселі й мудрі вірші відразу хочеться вивчити. У «Шалахмонесах» можна читати вірші і можна читати малюнки, виконані в стилі оформлення середньовічних манускриптів. Копітка робота над книгою зайняла у художника Павла Фішеля понад п’ять років. Було задіяно найкраще друкарське обладнання в Києві, щоб отримати об’ємний друкВідкрийте книжку і ви дізнаєтеся, що трапилося з курочкою, яка зробила манікюр, чому діти люблять ходити в театр і ще багато чудових історій.

Підліткова та юнацтва література - оцінювалось 51 видання
ПЕРЕМОЖЕЦЬ:
 Вільям ШЕКСПІР. Ромео і Джульєтта. – Київ : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА. – 208 с.
До появи шекспірівської трагедії «Ромео і Джульєтта» було написано чимало творів на цей популярний сюжет — одна з п’єс навіть мала щасливе закінчення. Але тільки історія закоханої пари юних веронців, що її ось уже шосте століття розповідає геніальний Шекспір, і досі залишається неперевершеною. З півсотні фільмів, опери, балети, мюзикли, тисячі вистав. Версія « Ромео і Джульєтти» двох знакових майстрів сучасного українського культурного простору —Юрія Андруховича  та Владислава Єрко — це щаслива нагода пережити безсмертний твір по-новому, гостро відчути його вічну актуальність і сучасність
Пізнавальна та розвивальна книга - оцінювалось 35 видань
ПЕРЕМОЖЕЦЬ:
Богдан ТИХОЛОЗ, Наталя ТИХОЛОЗ. Франко від А до Я. Серія «Дитячі освітні книжки». – Львів : Видавництво Старого Лева. – 72 с.
«Франко від А до Я» – абетка-енциклопедія про Івана Франка. Ми звикли називати його українським Каменярем, Вічним революціонером, енциклопедистом та генієм через неймовірну жагу до знань і працелюбство. Але чи знаємо ми насправді, яким Франко був: що любив, які мав хобі, куди подорожував? «Франко від А до Я» — винятковий арт-бук, книжка для дітей (і не лише для них), завдяки якій знайомство з Франком стане початком дружби на роки. В цій книзі багато фактів, гумору, вміння дивитися на себе та інших без зайвого пафосу, а ще стільки цікавого і раніше незнаного
➤ клацніть мишкою  на назву ➤https://photopeach.com/album/f3iuxo









Популярні публікації