КНИЖКОВА ПРЕМІЯ "ЕСПРЕСО. ВИБІР ЧИТАЧІВ" ТРІЙКА ФІНАЛІСТІВ У ДИТЯЧІЙ НОМІНАЦІЇ

 Експертки книжкової премії «Еспресо. Вибір читачів» визначили трійку фіналістів у дитячій номінації, які переходять у третій етап конкурсу. До трійки фіналістів у дитячій номінації потрапили різновікові та різножанрові книжки:

 Книжка-картинка для дітей та їхніх батьків «Де Ойра?» Тані Стус та Надії Кушнір (видавництво «Віват»)


Маленький епізод із життя Орисі та її песика Ойри розкриває кілька важливих сторін людських стосунків і зокрема родинних. Повага до простору та потреб інших, уміння ділитися, важливість «плекання внутрішнього садочка», подолання страху – усе це робить нас ближчими й наповненішими.


 «Місто тіней» Мії Марченко – фентезійна повість для підлітків із глибокими підтекстами, дебют минулорічного топу БараБуки» (видавництво «Фонтан казок»)
Янгол, вирізаний зі слонової кістки, — єдине, що залишилося дванад­цятирічній Марті від матері. Її життя змінилося назавжди: переїзд, нова школа, чуже місто і заклопотаний батько, якого вона майже не знає. Чи зможуть вони порозумітися? Чи зустріне Марта нових друзів, особли­во коли на єдину її цінну річ тепер полюють одразу дві магічні істоти: золотоокий сажотрус і таємничий залізний птах? І чи зможе зневірена дівчинка віднайти в душі ту силу, яка перетворить скуте кригою Місто Тіней на Королівство Золотих Веж?

Науково-популярна новинка від відомої в України та за її межами Творчої студії «Аґрафка» «Голосно, тихо, пошепки» («ВСЛ»)
Як пізнати світ через звук та тишу? Відповідь на це запитання – у новому  picture book  «Голосно, тихо, пошепки» від Творчої майстерні «Аґрафка». Художники Романа Романишин та Андрій Лесів створили, а «Видавництво Старого Лева» видало унікальну книгу для дітей, яка навчить прислухатись до себе самих та усього, що нас оточує. Звуки навколо значно різноманітніші, ніж нам здається на перший погляд. Адже звучить не лише голос, а й тіло, місто, кожна мова звучить особливо. Зрештою, тиша теж має особливе звучання. З читанням так само - воно не таке вже й просте, адже це не лише складання букв у слова, а їх - у речення. Це ще й відчитування сенсів та емоцій у малюнках, деталях, композиції. Про багатогранність звуку, який став центральним героєм їхньої книжку, та про читання поза текстом Романа і Андрій розповіли у своїй новій книзі. «Оскільки книжка має назву «Голосно, тихо, пошепки», вона поділяється умовні три частини: голосну, тиху і «шепітливу», - каже Андрій Лесів. - Між ними немає виділених меж, але вони прослідковуються в ілюстраціях і тематиці. Принцип побудови книжки такий, що на кожному розвороті внизу є одне-два речення основної історії, та меншим шрифтом подано один-два цікавих факти: звідки взялося відлуння, що таке дактиль, чим займаються сурдоперекладач, звукооператор та композитор».


За матеріалами: espreso.tv.





Популярні публікації