ДЛЯ ВДУМЛИВИХ ЧИТАЧІВ - РАДІСНА НОВИНА...

Наприкінці листопада у львівському "Видаництві Старого Лева" побачить світ роман "Похований велетень", англійського письменника японського походження. Кадзуо Ішіґуро. Це друга книга цьогорічного лауреата Нобелівської премії з літератури, яка вийде українською.
Події роману відбуваються у Англії відразу після закінчення правління легендарного короля Артура. Сюжетна лінія розвивається навколо подорожі літньої пари - Акселя і Беатрис - які вирушають у довгу мандрівку землями, огорненими імлою, щоб знайти сина, якого не бачили вже дуже давно і якого ледве пам'ятають. Вони знають, що у мандрівці неодмінно натраплять на безліч небезпек, проте не можуть передбачити, як ця подорож відкриє їм темні і забуті закутки любові один до одного. Вони так само не здогадуються, що у дорозі їм зустрінуться воїн-сакс, хлопчик-сирота, і літній лицар, чиє минуле, як і минуле Акселя і Беатрис, складається лише з фрагментів.



Як стверджує перекладачка роману Тетяна Савчинська, роман «Похований велетень» не схожий на інші книжки письменника: ні сюжетом, ні історичним періодом, ні персонажами, ні проблематикою. «Оґри, дракони і ельфи, які зручно вмостилися на сторінках книжки, насправді виконують зовсім інше завдання, аніж може здатися на перший погляд. Також читачів чекає неабияка винагорода від Ішіґуро — справжнього майстра оповіді. Ба більше, «Похований велетень» — із тих книжок, які при повторному перечитуванні відкривають дедалі більше таємниць. Щоб насолодитися цим романом сповна, потрібно піддатися його особливому ритму і цілком зануритися у алегоричний світ, який змайстрував автор».

Популярні публікації