КРАЩИЙ ІЛЮСТРАТОР СВІТУ - УКРАЇНКА

Гордість країни: українка стала кращим ілюстратором світу. Також українка потрапила в топ кращих ілюстраторів за версією журналу “3х3”. Львів’янка Валерія Соколова перемогла на Міжнародному бієнале ілюстрації “Золоте перо”. Цю нагороду вручають митцям з усього світу за визначний внесок у мистецтво ілюстрації.
Переможців бієнале оголосили на виставці “Золоте перо Белграда”, повідомляє сайт “Видавництва Старого Лева”.

Також авторка потрапила у топ найкращих ілюстраторів за версією журналу “3х3” у номінації “Дитячі книги”. Щороку журнал, присвячений сучасному мистецтву ілюстрації, що виходить друком у США та поширюється по всьому світу, обирає найкращих художників.
Валерія Соколова – американська ілюстраторка українського походження. Народилась у Львові, зараз живе і працює у Нью-Йорку.  Валерія закінчила Львівську художню школу, навчалась у Львівському поліграфічному інституті ім. Івана Федорова, згодом – у Державному білоруському театрально-художньому інституті.У 1992 році переїхала у США, де живе і працює дотепер. З 2005 року Валерія Соколова постійно викладає ілюстрацію, дизайн, типографіку, іконопис та інші предмети в Університетах Нью-Йорка, продовжуючи успішну кар’єру ілюстратора дитячої книги.
Роботи художниці прикрашають такі українські дитячі книги, як “Коли ще звірі говорили” Івана Франка, “Белла-балерина” Лаури Еймі Ґарн та ін.



P.S Книжка чекає на читача в Чернігівській обласній дитячій бібліотеці для дітей ➦Франко І. Коли ще звірі говорили  / іл. В. Соколової. - Львів : Видавництво Старого Лева, 2016. - 71, [1] c. : іл.

Популярні публікації