ПЕРЕМОЖЦІ ПРЕМІЇ імені ЛЕСІ УКРАЇНКИ

Комітет із присудження Премії Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва ухвалив рішення рекомендувати до відзначення урядовою нагородою трьох митців.
Премію Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва засновано в 2004 році. Її присуджують щороку в чотирьох номінаціях до дня народження Лесі Українки за твори, які сприяють вихованню підростаючого покоління в дусі національної гідності, духовної єдності українського суспільства та здобули широке громадське визнання.
У номінації «Літературні твори для дітей та юнацтва» перемогла письменниця Марія Морозенко за повісті «Іван Сірко – великий характерник. Іван Сірко – Славетний Кошовий» («Видавництво Старого Лева»), «Я закохалася» (ВЦ «Академія»).
                                               

Загалом  на здобуття премії було висунуто 24 книги, що вийшли друком у 16-ти українських видавництвах. Це, зокрема, твори відомих дитячих письменників Івана Андрусяка, Алли Потапової, Марії Морозенко, Наталії Чуб, Лесі Пилип'юк. 

У номінації «Художнє оформлення книжок для дітей та юнацтва» серед  8 художників, які працювали над оформленням 12 книжок -  відзначили художницю Катерину Іванову за оформлення до книжок «Йде до нас колядочка», «Лісовий урок» Станіслава Шаповалова та «Пісня тоненької очеретини» Василя Чухліба, що вийшли у видавництві «Авіаз».
            




У номінації «Кінотвори для дітей та юнацтва» серед трьох представлених робіт - переміг анімаційний серіал Степана Коваля «Професіонали» (ТОВ «Новаторфільм»).
З повним переліком висунутих на здобуття премії творів можна ознайомитися на офіційному веб-сайті Держкомтелерадіо за посиланням =Твори, подані на здобуття Премії Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва за 2017 рік .

Популярні публікації