ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ДОБРОТИ

Доброта — це те, що може почути глухий і побачити сліпий
Марк Твен

13 листопада відзначають Всесвітній день доброти  (World Kindness Day). Саме цього дня 1998 року в Токіо відкрилася перша конференція Всесвітнього руху за доброту, в якій брали участь Австралія, Канада, Японія, Таїланд, Сінгапур, Велика Британія, США. Пізніше до руху приєдналися й інші країни. Спеціально для цього дня французький художник Оріль (Aurele) створив символ – відкрите серце. До речі, у самого свята за час його існування з'явилися і свої традиції. Так, в День Доброти, крім добрих посмішок і справ, прийнято дарувати знайомим і незнайомим людям квіти (наприклад, у Сінгапурі – маргаритки і гербери). Тож з нагоди свята ловіть цікаву топ-добірку  фактів

ДОБРОТА - це краса душі людської
Доброта і чуйність, співпереживання і щиросердечність, уміння розділити чужий біль, вчасно підтримати у важку хвилину, розрадити в горі й біді – це в характері українського народу. Яскраві приклади самопожертви в ім’я іншої людини сьогодні - не рідкість. Але досить часто ми зустрічаємо на життєвому шляху байдужість і жорстокість - страшні моральні хвороби сучасності. Виявляється, доброта дуже корисна і необхідна не тільки тим, хто її відчуває, але й ті, хто її дарує.
ДОБРОТА  робить наше життя більш гармонійним і щасливішим. Згідно з науковими дослідженнями японських і американських психологів на чолі з Кейко Отаке, які були проведені на базі університету Квансей Гакуїн та коледжу Кобе (Японія), чим більше добрих вчинків ми робимо, тим щасливішими себе відчуваємо. На думку вчених, ті, хто висловлює свою подяку, ніжність й інші добрі почуття до людей у конкретних повсякденних справах, не лише з великим оптимізмом дивляться на світ, але й фізично почуваються краще, відчувають своє життя більш гармонійним.
ДОБРІ ЛЮДИ –
 живуть на 9 років довше,
 хворіють у 2 рази рідше,
мають покращений імунітет і здоровіше серце.
У свою чергу, вчені Мічиганського університету (США) вважають, що добрі люди менше хворіють і довше живуть. Дослідники спостерігали протягом 5-ти років більш як 400 подружніх пар похилого віку. Партнери, що проявляли увагу і турботу один до одного, хворіли удвічі рідше. Вчені також відзначили, що чуйні люди живуть, у середньому, на 9 років довше, ймовірно, завдяки тому, що у них кращий імунітет і здоровіше серце краще працює серцево-судинна система: адже коли людина робить щось хороше іншим людям, у неї підвищується рівень лімфоцитів і розширяються судини.
Дуже цікаво було порівняти, як визначається поняття «ДОБРО» у світових релігіях.
Буддизм: «Не роби іншим того, що сам вважаєш злом».
Індуїзм: «Не роби іншим того, що спричинило біль тобі».
Іудаїзм: «Що ненависно тобі, не роби іншому».
Даосизм: «Вважай прибуток ближнього твого своїм прибутком, а його втрату – своєю втратою».
Іслам: «Бажай ближньому своєму того, що бажаєш собі».
Християнство: «Поступай з іншими так, як хочеш, щоб поступали з тобою».
Всі ці принципи практично тотожні. Тож, як бачимо, люди різних віросповідань мають рівнозначну уяву про добро.
ДОТРИМУЮЧИСЬ ЦИХ НАСТАНОВ,
ми зможемо жити в добрі й злагоді між собою. Об’єднаймося заради Добра, закликаємо кожного до творення добра, щоб наше життя стало більш гармонійним і щасливішим!



Популярні публікації