Любіть своїх дітей


Багатьом дорослим бракує дитячої безпосередності – здатності радіти простим моментам, прикрашати щирим сміхом все довкола. Дитина може придумати цікаву гру на власних пальцях, змайструвати ляльку з клаптиків, кораблик з паперу чи свищика з гілочки. Дорослі часто говорять про те, як добре бути маленьким! Можна спати, скільки хочеш, можна прокинутися, підійти до вікна і спостерігати, як люди поспішають у справах, слухати, як шумить місто за вікном. Весь день можна розважатися різними іграми, гуляти на свіжому повітрі, грітися на сонечку, лежати на травичці і насолоджуватися свободою.
Всесвітній день дитини відзначається 20 листопада як день світового братерства, взаєморозуміння та підтримки діяльності, спрямованої на забезпечення благополуччя дітей в усьому світі. Саме сьогодні – 20 листопада 1959 року Генеральна Асамблея прийняла Декларацію прав дитини, а 20 листопада 1989 року – Конвенцію про права дитини. Кожна дитина має право на освіту, належну медичну допомогу, право на ім’я та громадянство. Кожна дитина має право виростати й виховуватися в турботливому сімейному середовищі та бути захищеною від жорстокої поведінки.  Якщо батьки правильно сформують і розвинуть основні риси характеру дитини, їх чадо зросте цілісною особистістю, з лідерськими задатками, успішною по життю людиною. Народна мудрість навчає: «Посієш думку – пожнеш вчинок, посієш вчинок – пожнеш звичку, посієш звичку – пожнеш характер, посієш характер – пожнеш долю». Любіть своїх дітей!
P.S не порушуючи традицій в якості бонуса ловіть книжки, написані дитячим психологом,  чудовим автором Ганною Кравцовою  ➤

Дитина і кар'єра або Як бути гарними батьками, якщо Ви цілий день на роботі / Кравцова, Ганна Михайлівна ; іл. Т. Болотіна. - Х. : Торсінг плюс, 2008. - 160 с. : ілюстр. - (Мистецтво бути батьками) (Радять професіонали). 
Ця книга дає відповіді на всі питання, що виникають у сучасних батьків, які поєднують виховання дитини з ростом кар'єри.Як перебуваючи цілий день на роботі, залишатися 
гарною мамою або гарним батьком? Як поводитися батькам, щоб їх вихід на роботу не став для сина чи доньки щоденним стресом? Як спілкуватися з дитиною, щоб він не відчувала себе обділеною увагою?








Неслухняні дітки або Як навчитися розуміти свою дитину / Кравцова, Ганна Михайлівна ; іл. Т. Болотіна. - Х. : Торсінг плюс, 2008. - 160 с. : ілюстр. - (Мистецтво бути батьками) (Радять професіонали).
Ще одна гарна книжка, яка відмінно освіжає, легко читається і може бути рекомендована всім-всім - мамам, татам, бабусям і вихователям, усім, хто цікавиться питаннями виховання дітей від народження до школи.



Мамо купи! або Як ходити з дитиною по магазинах без сліз та істерик / Кравцова, Ганна Михайлівна ; іл. Т. Болотіна. - Х. : Торсінг плюс, 2008. - 160 с. : ілюстр. - (Мистецтво бути батьками) (Радять професіонали). 
Дитина, яка тупоче ніжками біля прилавка і вимагає: "Купи!", ні в кого не викликає подиву.Ця картинка давно знайома більшості мам і тат, бабусь і дідусів. Книга Ганни Кравцової допоможе вирішити проблему, я якою стикаються майже всі батьки. Фрагмент: Як поводитися батькам, якщо дитина вчинила "концерт" біля прилавка? Чи потрібно піддаватися малюку, який вимагає іграшок та солодошів? Що найсправді потрібно дитині, яка кожного дня просить нову машинку чи ляльку?









Мамо, давай повернемо його лелеці! або Як допомогти дитині подружитися з братиком чи сестричкою / Кравцова, Ганна Михайлівна ; іл. Т. Болотіна. - Х. : Торсінг плюс, 2008. - 160 с. : ілюстр. - (Мистецтво бути батьками) (Радять професіонали).
Що відчуває дитина, коли дізнається, що незабаром у неї з'явиться братик чи сестричка? Чому такі милі дітки постійно б'ються і сваряться та що робити батькам, щоб дім не перетворився на місце бойових дій? Як побудувати стосунки в сім'ї, щоб старший і молодший були друзями,а не суперниками? У книзі - перевірені на практиці поради і рекомендації, реальні приклади з життя, в яких ви можете впізнати себе, і "розбір польотів" - усе, що допоможе Вам налагодити мир і гармонію в сім'ї.




Популярні публікації