Переможці "Книжка року - 2018"

Стали відомі переможці «Всеукраїнського рейтингу «Книжка року-2018». Їхні імена оголосили під час урочистої церемонії, яка відбулася в Українському домі 8 лютого в Києві.
Цьогоріч Всеукраїнський рейтинг “Книжка року” відсвяткував 20 річницю. У конкурсі взяли участь понад 70 українських видавництв. На перемогу у десятку номінацій претендували книги, видані впродовж минулого року. Тут як літературні доробки вітчизняних авторів, так і переклади. Як українською, так і російською. Як сучасні новинки, так і класичні твори. Критерій відбору – простий.

 Костянтин Родик, президент всеукраїнського рейтингу "Книга року", сказав:
 "Головний критерій синтетичний такий: оця книжка, наскільки вона є подією цього сезону. І кожен експерт ставить собі запитання: "наскільки ця книжка більш подієва в цьому сезоні, ніж ця, ця, ця і сотні інших, які він оглядає". 
Цьогоріч вперше з'явилася номінація, де переможця визначали голосуванням в інтернеті. Це народна премія "Голоси героїв". У ній книги написані учасниками війни на сході України. Серед трьох переможців – книга "Піхота", написана демобілізованим бійцем ЗСУ, відомим блогером Мартіном Брестом. Переможцем у номінації "Видавничий імідж року" стало видавництво "А-ба-ба-га-ла-ма-га". Воно ж вибороло 4 нагороди за свої книги, одна з них дитяча збірка "Улюблені вірші". Директор видавництва Іван Малкович розповів:
 "Ми майже-майже почали свою дільність з "улюблених віршів". Я знаю, скільки сот тисяч, може, вже і мільйон дітей виросло на цій книжці. І для мене це дуже важливо, бо я бачу, як на них реагують діти, як реагують батьки, і для мене це найдорожча номінація завжди". 
 ПЕРЕМОЖЦІ - ДИТЯЧЕ СВЯТО
Номінація «Книжки для малечі та молодших школярів»: Улюблені вірші-3. – К.: А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 80 с.
Номінація «Твори для школярів середніх класів»: Френсіс БЕРНЕТ. Таємний сад. – К.: Nebo Booklab Publishing, 288 с.(п)
Номінація «Підліткова та юнацька література»: Микола ГОГОЛЬ. Тарас Бульба. – К.: А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 208 с.(с)
Номінація «Пізнавальна та розвиваюча книга»: Кузько КУЗЯКІН. #щотакематематика? – Х.: Талант, 120 с.(п) і Бьорд Майкл. Зоряна ніч Ваг Гога та інші оповіді. Історія мистецтва для дітей / Майкл Бьорд ; іл. Кейт Еванс. – Київ :  Небо, 2018. – 366 с. 

Ознайомитися з переможцями рейтингу можна на сайті  ЧИТОМО

Популярні публікації