Книжки про кохання

Кохання... Що це? Ейфорія, цілий пакунок емоцій та “метелики в животі? Чи, можливо, свідомий вибір під час якого потрібно бути прагматичним? А якщо це перше кохання?  Що тоді?
З нагоди Дня всіх закоханих та Міжнародного дня дарування книжок - 💖добірка книжкових валентинок вам в подарунок. Пропонована добірка не є рекомендаційною, але допоможе кожному читачеві ознайомитися з сюжетом творів і вибрати вподобане, після чого зануритися в нього і переживати всі любовні подвод і пригоди разом з головними героями

6+

Закоханий Сплет  / Скоттон, Роб ; ілюстр. авт. ; пер. К. Міхаліциної. - Львів : Видавництво Старого Лева, 2014. - 32 с. : ілюстр. 
Цей неймовірний кіт Сплет став улюбленцем понад  5 мільйонів дітей та дорослих, тому можна сміливо дарувати книжку про нього не лише малюкам. Котяра підкуповує своєю безпосередністю та пухнастістю. Його кохання до Кицюні не залишить байдужим навіть найчерствіші серця. Там все як у дорослих: невпевненість, суперник, ревнощі і неприступна дівчина. Чи допоможе Сплетові святкова й щира валентинка завоювати лапку та серце Кицюні?…


9+ 
Мій друг Персі, Бофало, Біл і я : повість / Старк, Ульф ; пер. із швед. Г. Кирпа ; мал. М. Німенко. - Вінниця : Теза, 2008. - 220 с. : ілюстр
. - Б. т.


Це історія про те найперше, тремтливе почуття, яке буває таке миле й наївне лише у дітей: «Потім ми трохи погомоніли про кохання: мовляв, воно змушує людину робити щось таке, чого нізащо в житті та людина ніколи б не робила, якби не була закоханою. І казати щось таке, чого й не думала казати. Кохання робить людину водночас і щасливою, і нещасною».

11+ 

Закоханий Бурундук та інші розбишацькі історії / Андрусяк, Іван ; худож. Ю. Пилипчатіна. - Х. : Клуб Сімейного Дозвілля, 2015. - 96 с. : іл.
Перша закоханість обрушується на героя книжки зненацька й примушує робити нераціональні вчинки – слідкувати за своєю пасією, шукати її в соцмережах, помалу зближуватися через її подруг. Читати про все це кумедно й цікаво. Автор майстерно володіє словом і тонко відчуває емоції молодої людини. Описи школи, шкільної вечірки, епізоди, в яких зображено спілкування підлітків – усе це робить повість динамічною, правдоподібною і цікавою, змушує читача співчувати Бондаруку-Бурундуку й радіти за нього.

12+

 Золоте серце  / Старк, Ульф ; пер. зі швед. Г. Кирпа ; намал. М. Кошулінська. - Львів : Видавництво Старого Лева, 2018. - 63, [1] c. 

Повість про першу дитячу закоханість, про любов до музики і про те, як важливо навчитися грати серцем, ще про те, як вміти любити когось по-справжньому, коли тобі лише дванадцять років. Людвіґ намагається з’ясувати, як же можна показати комусь свої почуття і як довести, що вони правдиві. Виявляється, любити когось — це не просто знати, які в цієї людини очі, волосся, руки. Це знати, яка в неї душа.

13+

Марійка і Костик / Процюк, Степан, Полоскіна, Олександра ; худож. О. Полоскіна. - К. : Грані - Т, 2008. - 63 с. : ілюстр. - Б. т.

Про кохання Марійки і Костика, здається, знала вся школа. Поза очі їх називали Ромео і Джульєттою. Їм заздрили, чинили перешкоди й не хотіли зрозуміти. Однак від того вони ще дужче вірили у своє кохання, а тому ця історія має інший фінал, аніж у шекспірівських героїв.
Марійка і Костик не чекали на нього, а воно раптом прийшло. На нього ніхто не чекає, адже воно Перше. Несміливе, полохливе і до кінця не усвідомлене

14+

 Солоні поцілунки / Купріян, Ольга ; обкл. О. Куровець, М. Кінович. - Київ : Академія, 2017. - 127 с. - Б. т.
Мілка та її друзі ходять до школи й на танці, кохають, сміються, помиляються. Потайки від дорослих п’ють алкоголь і думають про секс. Вони - звичайні підлітки зі звичайними проблемами й переживаннями. Шукають себе, і в них є одне літо для виправлення того, що виправити надзвичайно складно.Як склеїти те, що розбито вщент? І чи потрібно склеювати — чи не краще позбутися його? Коли дорослішаєш, усе стає таким заплутаним. Часом не можна ступити й кроку, щоб не скривдити чиїхось почуттів. Доводиться вибирати між трьома закоханими хлопцями.Визнавати свою провину. Гірко ридати. Сміятися до кольок у животі. Кохати не того, хто цього вартий. Отримувати по заслузі…

15+

Ритуал / Дяченко, Марина, С. Дяченко ; худож. В. Єрко. - К. : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2006. - 280 с. - Б. т. 
Чи не кожна дівчинка мріє бути прекрасною принцесою, за увагу якої змагатимуться лицарі та принци. Але навіть коли пощастило народитися принцесою, інші складові можуть виявитися далекими від вимріяного видива. Героїня «Ритуалу» жодних надздібностей не має. Хіба що незвично негарна, як для принцеси. Крім того, вдача в Юти – теж не з казкових: «До її обличчя, до її фігури та ще й кепський характер, дратівливість і впертість». Але насправді принцеса неймовірно щира й надзвичайно допитлива. Останнє стане в пригоді, коли її помилково (замість красунечки-сестри) вкраде дракон. Любов у «Ритуалі» висвітлює в героях найкращі та найгірші якості. Прекрасний і мужній принц Остін виявляється боягузливим віроломним негідником, кровожерливий дракон – люблячою відданою людиною, потворна принцеса – відчайдушною красунею. Щире кохання нівелює всі статуси й ритуали.

16+

Виноваты звезды / Грин, Джон ; пер. с англ. О. Мышаковой ; под. ред. Е. Давыдоворй, Д. Румянцева. - М. : АСТ, 2015. - 286, [2] с. - (Бестселлер "New York Times")
Твір розповідає про хворих на рак підлітків, які не здаються та не звертаючи увагу на свою хворобу спілкуються, закохуються та переживають захоплюючі емоції. Як і звичайні діти вони бувають бунтівними, вибуховими та часом настирливими. Вони абсолютно не бояться смерті та кидають виклик долі. Автор настільки влучно описав душу кожного героя, що у вас складеться враження, ніби ви знайомі з ними особисто. Читаючи книгу, ви будете спостерігати за тим, як розвиваються відносини між двома смертельно хворими підлітками. Але чи зможуть вони ввести в оману смерть та перемогти хворобу?


17+

Фактор кохання / Лачина, Анна ; пер. з пол. Н. Зотової. - Харків : Школа, 2018. - 304 с. - (Сучасна європейська підліткова книга)

Героїні книги — дівчата Патриція і Магда — мріють про палке романтичне кохання. Кожна з них знаходить собі хлопця-друга по-своєму: хто в реальному житті, фактично по сусідству, а хто в неозорому інтернет-просторі. І хоч події, подеколи бурхливі й таємничі, розвиваються по-різному, проте дівчат, як і сучасних підлітків, хвилюють ті самі гострі питання: як «розгадати» свого друга? Як побороти власні страхи та комплекси і виявити почуття? Як бути самими собою і сприймати всіх такими, якими вони є?

18+

 Три товариші: роман / Ремарк, Еріх Марія ; пер. Д. О. Радієнко ; худ.-оформ. Л. Д. Киркач-Осіпова. - Х. : Фоліо, 2007. - 430 с.
Цей роман залишається улюбленим для багатьох читачів на протязі вже не одного десятиліття. Книга допомагає усвідомити кожному, що в світі існує щось більш важливе, ніж гроші, влада, кар'єра, успіх і т. д. Головний герой твору, Роберт Локамп, втратив свою кохану. Роман вважається одним з кращих творів про кохання у світі і, як не дивно, найбільше він подобається саме тим читачам, які просто ненавидять такі твори. Напевно, це пов'язано з тим, що автор гранично правдивим і не залишає жодних ілюзій, а також тримає читача в напрузі протягом усього твору. Такі книги про кохання, як «Три товариша», змушують кожного читача переоцінити всі цінності і почати сприймати світ і все, що його оточує, по-новому. Напевно, саме це й робить роман настільки популярним і відомим.



P/ S До речі читати про кохання треба завжди, а не тільки до Дня Святого Валентина 

Популярні публікації