Молода КороНація - 2019 визначила «ґуру» дитячої літератури

25 квітня 2019 року «Молода КороНація» відкрила  нові сторінки вітчизняної дитячої літератури. Майстри українського слова змагалися у трьох категоріях: дорослі для дітей, діти для дітей та діти для дорослих. Головними критеріями обрання переможців були художня довершеність і динамічний сюжет, який би викликав зацікавлення у маленьких читачів. Цьогоріч були представлені усі регіони України. Від Заходу до Сходу, від Півночі до Півдня. Саме українське слово об'єднує усі куточки нашої Батьківщини. А мета, яка об’єднувала усіх учасників - це бажання розширити спектр дитячої літератури та заохотити до читання та письменництва дитину.
«Мене, як члена журі вразило те, що діти для дорослих і діти для дітей пишуть великий жанр, зокрема романи. І цього року почало з'являтися багато фантастичної літератури. Мабуть, наші автори реагують на той попит, який є у наших сьогоднішніх читачів», 
- говорить член журі Тетяна Вірченко. Вона також додала, що необхідно брати дітей у книгарні, на презентації книжок та обговорювати книги разом, заохотити таким чином до письменництва самих дітей та залучити їх, як експертів «дитячого слова».
Тож вітання цьогорічним переможцям так тримати і хто знає можливо саме твоє ім'я очолить список переможців наступного року.

Популярні публікації