Книжка українського письменника стала однією з найкращих у світі

«Усім потрібна особлива увага, а не тільки мені, бо це означає, що ти для когось цінний і важливий» — це цитата з книжки Марка Лівіна «Рікі й дороги». 2019 року вона потрапила до престижного міжнародного каталогу International Board on Books for Young People видань для дітей з інвалідністю. До міжнародного каталогу потрапили також книжки авторів зі США, Великої Британії, Ірландії, Швеції та Канади. International Board on Books for Young People - неприбуткова організація у Швейцарії, яку заснували Астрід Лідгрен, Еріх Кестнер і Ліза Тецнер. Її мета – пропагувати книги для дітей. Дедалі більше з'являється у нас та наших дітей можливостей дізнатися про тих людей, які не вписуються у рамки так званої «норми». Принцип інклюзивності шкільного навчання наближає інші реальності та інші способи взаємодії із дітьми з розладами аутистичного спектру. Саме цій тематиці Марк Лівін присвятив свою книгу про підлітка з синдромом Аспергера.
Чотирнадцятилітній Матвій, хлопчик із синдромом Асперґера, втікає до лісу, щоб знайти себе. Прагнучи порозумітися з власним «я», він розповідає про свої почуття, сім’ю, світ, який водночас розбився на друзки, як тарілка. І про неймовірного друга — рудого собаку із чорною лапкою, купою історій і специфічним почуттям гумору. Розповідає про свої вподобання і тривоги. І про те, що рідні можуть помирати двічі…

P.S  Рекомендовано для прочитання. 
Шукай - у фонді Чернігівської обласної бібліотеки для дітей



Лівін Марк.  Рікі та дороги : повість / Лівін, Марк ; [передм. А. Баштового ; худож. Є. Величев]. - Харків : Vivat, 2017. - 142 c. : іл. 
 «Рікі та дороги» – книга дуже глибока і прониклива, вона затягує і ще довго після прочитання змушує подумки до себе повертатися. Вона світла, але не позбавлена сумнівів і суму, проста і зрозуміла, але точно не легка. Це важлива і вкрай потрібна книжка про вміння приймати інакшість людей і про любов. Книжка про усвідомлений біль і неусвідомлені страхи, про раз і назавжди визначені правила і про час, коли їх варто порушити.
Книгу варто прочитати тим, хто має серед знайомих людей з синдромом Асперґера, хто хоче дізнатися про тему та побороти свої страхи.

Популярні публікації