Погляд на Україну по-новому за допомогою книжки

«Книга-мандрівка. Україна» — це 1200 непересічних фактів про Україну та українців. Автори відшукали не лише найдивовижніше, але й найважливіше, що варто знати про Україну: унікальні місця, де слід побувати, культурні здобутки, видатних особистостей та поворотні моменти, що вплинули на хід історії та життя кожного українця. Ця книга створена з відкриттів. Формат книги-мандрівки особливий — це не довідник і не підручник. Це карта-розповідь у форматі «едьютейнмент», на якій зазначені найцікавіші історико-географічні та статистичні факти про країну в авторських ілюстраціях. До створення кунижки були залучені експерти з різних галузей, які і створили 30 карт українських міст і областей в авторських ілюстраціях — це 1200 надзвичайних відкриттів про Україну.

А саме:
327 особистостей, що надихають
232 дива природи
224 історичні події
135 культурних феноменів
129 архітектурних шедеврів
78 визначних винаходів і відкриттів
75 економічних і промислових обєктів.
Ілюстративне видання про Україну виходить не тільки українською а й англійською. Тепер іноземна аудиторія відкриє для себе історичні факти, непересічних особистостей та інвестиційний потенціал нашої країни.
«Ідея створити цю книжку народилася кілька років тому: надто багато змінилося в житті країни, і ми не могли стояти осторонь. Революція гідності виявила готовність кожного будувати нову Україну, створювати її новий імідж незалежної, сильної та перспективної держави, яка має що сказати світу», 
— коментує авторка та співзасновниця агенції Green Penguin Ірина Тараненко.

«Україні справді бракувало такого класного проекту — про нас, але без соняшників та шароварів, та про те, наскільки крута та дивовижна наша країна, як багато в нас цікавинок, окрім Одеси та Львова. Ця книжка — чудова нагода розповісти дитині чи дізнатись самому про нашу історію, можливості, міфи та причини для гордості»
 — розповідає Світлана Павелецька, партнер видавництва #книголав.

Українськомовне видання «Книга-мандрівка. Україна», що вийшло наприкінці 2017 року, отримало низку літературних відзнак (2 місце в конкурсі «Найкращий книжковий дизайн 2018» від Міжнародного фестивалю «Книжковий Арсенал», спецвідзнака від проекту підтримки дитячого читання «BaraBooka. Простір української дитячої книги») та було представлене на Національному стенді України на Міжнародному Франкфуртському книжковому ярмарку у 2018 році. На основі книжки створений та  знятий мультсеріал. Це перший український анімаційний проект, заснований на реальних подіях та нереальних пригодах дивовижних українців.

👇Шукай у Чернігівській обласній бібліотеці для дітей та читай:
👉 Україна [Текст] : кн.-мандрівка / Green Penguin ; від креатив. агенції Green Penguin ; авт. ідеї, гол. ред. І. Тараненко ; арт-дир., ред. Ю. Курова ; авт. текстів М. Воробйова [та ін.]; іл. М. Лешак [та ін.]. - Київ : Книголав, 2017. - [68] c. : іл.


Популярні публікації