Перевір себе! Напиши національний диктант єдності

8 листопада Українське радіо проведе щорічну акцію "Всеукраїнський радіодиктант національної єдності". Акція починається о 11:00 в Національній бібліотеці ім.В.Вернадського, де у читальній залі диктант писатимуть запрошені гості — політики, селебріті, журналісти.
Як долучитися 
Об 11:20 у прямому ефірі з радіостудії на Хрещатику, 26 читатиме диктант відомий мовознавець, автор підручників і посібників з української мови та літератури Олександр Авраменко.
Налаштуйте свої радіоприймачі на хвилі Українського радіо у своєму місті чи селі (як слухати, дивіться тут), слідкуйте за трансляцією на сайті ukr.radio або на офіційній сторінці у facebook.

Коли і куди надсилати
О 11:45-12:00 охочі зможуть надіслати свій текст (фото, скан або скріншот із вказаною зворотною адресою) на електронну скриньку Українського радіо (rd@nrcu.gov.ua)
або у приватні повідомлення на сторінці Українського радіо у facebook,
або на вайбер – 097-107-107-9.
 Важливо — повідомлення надсилати на одну з адрес, не дублюючи на всі.
Диктант по-новому
Автор диктанту закликає переглянути нові правила правопису української мови — цьогоріч у тексті будуть слова на знання нових норм. Текст можна перевірити цього ж дня, 8 листопада.
Коли результати
З 12:00 до 12:15 в прямому ефірі Українського радіо Олександр Авраменко проведе роботу над помилками. Також текст диктанту буде опубліковано на сайті ukr.radio.
Автори безпомилкових диктантів отримають заохочувальні призи. Додатково буде оголошено конкурс на найкращі твори про написання диктанту (для тих, хто віддає перевагу традиційному листуванню). Твір треба надіслати поштою протягом 2-х днів —до 11 листопада (штемпель 8, 9, 10 листопада) на адресу: 01001, Київ, Хрещатик, 26 (помітка "на конкурс"). 10 найкращих робіт будуть нагороджені заохочувальними призами.
Всеукраїнський радіодиктант національної єдності був започаткований у 2000 році з метою єднання навколо мови. Торік на адресу Українського радіо надійшло 32779 диктантів. З них без помилок написали 311 учасників. Долучайтеся до акції — напишіть диктант!
 радіо проведе щорічну акцію Всеукраїнський радіодиктант національної єдності. Диктант почнеться в Національній бібліотеці ім. В. Вернадського 8 листопада об 11:00.


У читальній залі бібліотеки диктант також писатимуть запрошені гості — політики, відомі особистості, журналісти. Об 11:20 у прямому ефірі з радіостудії на Хрещатику, 26 диктант почне читати мовознавець, автор підручників і посібників з української мови та літератури Олександр Авраменко.


Автор диктанту закликає переглянути нові правила правопису української мови — цьогоріч у тексті будуть слова на знання нових норм.

Читайте також:


Фемінітиви та експансія Ґ. Що змінилося в новій редакції Українського правопису
Коли і куди надсилати
Об 11:45−12:00 охочі зможуть надіслати свій текст у вигляді фото, скану або скріншоту із вказаною зворотною адресою на:

— електронну скриньку Українського радіо (rd@nrcu.gov.ua);

— у приватні повідомлення на сторінці Українського радіо у Facebook;

— Viber — 097−107−107−9.

Повідомлення треба надсилати лише на одну з адрес.

Результати
Текст можна буде перевірити цього ж дня, 8 листопада. Вперше за 19 років проведення радіодиктанту — вже через 15 хвилин після його написання.

Зазначається, що з 12:00 до 12:15 у прямому ефірі Українського радіо Олександр Авраменко проведе роботу над помилками. Крім того, текст диктанту буде опубліковано на сайті ukr.radio.

Автори безпомилкових диктантів отримають заохочувальні призи.

Додатковий конкурс
Для тих, хто віддає перевагу традиційному листуванню, 8 листопада о 12:00 буде оголошено конкурс на найкращі твори про написання диктанту. Твір із диктантом треба надіслати поштою до 11 листопада на адресу: 1001, Київ, Хрещатик, 26 з поміткою «на конкурс». Десять найкращих робіт будуть нагороджені заохочувальними призами.

Всеукраїнський радіодиктант національної єдності був започаткований у 2000 році з метою єднання навколо мови. Відтоді щороку слухачі, а віднедавна й телеглядачі телеканалу UA: Перший, який транслює акцію, можуть взяти участь у написанні диктанту й перевірити, наскільки добре вони знають мову. Пишуть диктант і за межами України.

У 2018 році на адресу Українського радіо надійшло 32 779 диктантів. З них 311 учасників написали тексти без помилок.

Популярні публікації