Вдосконалюй українську - вивчай та збагачуй свою мову

День української писемності та мови — щорічно святкується 9 листопада. Встановлене свято було на честь Нестора літописця, послідовника Кирила і Мефодія. Саме його вважають
 батьком українського письма.
 Колись навіть дітей віддавали до школи саме у цей день, після служби у церкві, де молились та просили у Нестора-літописця аби благословив майбутніх учнів. Це й не дивно, адже преподобний здобув всесвітню славу і залишив світу неоціненний скарб – «Повість минулих літ». З нагоди свята ловіть  👉 добірку книжок, для покращення мовної культури та розширення словникового запасу найкращої у світі  мови.
Береза Тарас. Мова - не калька: словник української мови [Текст] / Береза, Тарас, Зубрицька, Ірина, Зелений, Юрій. - Львів : Апріорі, 2016. - 662 с.
“Мова — не калька” — книга, яка допоможе вам позбутись суржику та чужомовних запозичень. Завдяки їй ви збагатите свою мову самобутніми українськими словами та висловами. Тут їх зібрано понад 20 000.
Авраменко  Олександр.  100 експрес-уроків українською [Текст] : навч. посібник / Авраменко, Олександр; іл. Н. Гайди. - Київ : Книголав, 2018. - 192 с. : іл.
Відомий український радіоведучий та борець за популяризацію української мови — розробив ці вправи спеціально для нас. Тих, хто вчиться позбуватись неправильних слів в українській мові й найкраще запам’ятовує інформацію при виконанні практичних завдань.
 Мова чудова (2016, Ольга Уліщенко)
Найкращий варіант для дітей, адже книжка написана жвавою мовою. Вміє зацікавити головними героями творів та допомагає легко засвоїти матеріал.

Українська легко! (інфографіка) (2016, Наталія Клименко)
Книжка про того самого Лепетуна — головного героя сайту Мова — ДНК нації. Книжка складається у більшості з ілюстрації та стислих правил. Чудовий подарунок тому, хто хоче зробити свою мову чистішою.



Говорим и читаем по-украински (2015, Світлана Лукач)
Книжка, яку потрібно було створити вже давно! Довідник для російськомовних людей, які хочуть вивчити українську і не знають з чого почати. Окрім зрозумілої теорії, розподіленої на тематичні блоки, є вправи для закріплення матеріалу.


Популярні публікації