Книги-фаворити читачів 2019 року

Сьогодні, 11 грудня, на церемонії нагородження переможців книжкової премії "Еспресо. Вибір читачів 2019" та у прямому ефірі телеканалу "Еспресо" були оголошені книги-фаворити. У категорії «Найкраща книжка для дітей і підлітків» перемогу здобула «Зграя» Анастасії Нікуліної (Vivat, 2018).
Серед дорослих книжок читачі віддали перевагу «За спиною» Галі Шиян («Фабула», 2019).

 276 бібліотек брали участь у голосуванні в двох номінаціях "Література для дорослих" та "Література для дітей". Вони мали змогу не лише ознайомитися з кращими вітчизняними літературними новинками року, а й віддати свій голос за вподобану книгу. За перемогу в номінації "Література для дітей" змагалися три дитячі книги: "Дитя песиголовців" В.Арєнєв (видавництво "АССА"), "Зграя" А.Нікуліна (видавництво "Vivat"), "Арктична пасіка" О.Дерманський (видавництво "Ранок"). З-поміж книг для дорослих до фіналу потрапили: "Фонетика тиші" І.Андрусяк (видавництво "НК-Богдан"), "За спиною"Гаська Шиян (видавництво "Фабула"), "Братство" О. Криштопа (видавництво "Вавілонська бібліотека"). Відвідувачі бібліотек зазначили, що обирати серед запропонованих книг було непросто, адже кожна книга надзвичайно цікава, захоплива і варта уваги. Активно обирали кращий літературний твір і діти. Особливо приємно, як зазначили бібліотеки, що такі конкурси, як книжкова премія "Еспресо. Вибір читачів" заохочують молодь до читання, стимулюють бажання замислитися, оцінити книгу та обгрунтувати свою думку під час вибору.
Книжкова премія "Еспресо. Вибір читачів" започаткована з метою відзначати найкращі вітчизняні  літературні новинки року та задля підтримки інтересу до читання книжок в Україні. 



Популярні публікації