КНИГА РОКУ ВВС 2019

Журі премії «Книга року BBC» оголосило імена цьогорічних лауреатів на урочистій церемонії. Церемонія, під час якої оголошували переможців, відбулася в Мистецькому Арсеналі - Національному культурно-музейному комплексі в Києві.
«Книгою року BBC-2019» став роман Тамари Горіха Зерня «Доця»  (Київ: Білка, 2019).
У номінації «Дитяча Книга року BBC-2019» переміг Володимир Арєнєв з романом «Сапієнси» (Харків: Ранок, 2019).
2178 рік, Київ, світ далекого майбутнього. Одного квітневого дня звичайнісінький школяр Михайло Неборак познайомився з новачком на ім’я Олександр Ненарок. У нього дві мами, дідусь — некромант і залізне серце. Але це — лише початок карколомних пригод у довгоочікуваній науково — фантастичній повісті для підлітків від письменника Володимира Арєнєва.
«Схоже, „Сапієнси“ — перший український науково-фантастичний роман для підлітків принаймні з 1991 року. Я спробував створити образ майбутнього — привабливого, однак далеко не ідеального. Я писав цю книжку для двох вікових аудиторій: молодший читач побачить тут пригоди, детективну інтригу, світ, де до школи літають на реактивних наплічниках; старший — чимало відсилок до тих книжок і фільмів, на яких ми росли і завдяки яким стали тими, ким стали»,
— каже Володимир Арєнєв.

Переможцем у категорії «Книгу року ВВС – Есеїстика-2019» журі обрало книжку «Так, але» Тараса Прохаська (Чернівці: Меридіан Черновіц, 2019).
Також була оголошена переможниця конкурсу читацьких рецензій. Нею стала Інна Івгушина за рецензію на роман «Доця» Тамари Горіха Зерня.

Популярні публікації