З 16-річчям «Facebook»

Сьогодні найбільша в світі соціальна мережа Facebook святкує свій день народження!
Facebook займає 3 місце за відвідуваністю, поступаючись лише Google і YouTube. На кінець 2019 року спільнота цієї соціальної мережі становила близько 2,5 млрд користувачів. А якщо ви читаєте зараз цей текст, то це означає, що ви також частина величезної родини Facebook


Творець сервісу, Марк Цукерберг народився в 1984 році, 14 травня, у місті Доббс Феррі (штат Нью-Йорк). З юних років Марк серйозно захоплювався вивченням древніх античних мов. У 6-му класі Марк, як і більшість його однолітків, познайомився з захоплюючим світом комп’ютерного програмування, і, в буквальному сенсі, не захотів його покидати. Його захоплення було настільки серйозним, що він почав прямо зі складного і багатогранного С++. Тут Марку допомогло його вивчення стародавніх мов. Вже в 9-му класі Марк пише свою першу невелику іграшку. А коли Цукерберг вже був учнем школи-інтернату міста Нью-Хемпшир, він написав плагін для Windows Media Player, який згодом отримав назву Synapse. В інституті Марк не тільки відмінно вчився, але й примудрився зламати університетський сервер, за що отримав дуже серйозну догану. Правда, комісія відзначила неабиякий талант юного студента. Саме в цей період до Марку приходить ідея створення сайту Facebook.
Спочатку над проектом працювала група студентів, і він повинен був називатися ConnectU, але в один прекрасний момент Марк пішов з групи, і незабаром самостійно запустив Facebook. Існує версія, що Цукерберг скористався результатами його спільної роботи з групою студентів. Так це, чи ні – вже неважливо.
Факт в тому, що 4 лютого 2004 року народилася соціальна мережа Facebook. Спочатку вона працювала виключно в межах Гарвардського університету, і призначалася для його студентів. Але кількість користувачів Facebook зростала настільки стрімко, що незабаром сервісу стало тісно в рамках університетських, і він стрімко виходить за межі освітнього сектора.

Популярні публікації