Дивацтва літературного генія

1 квітня 1809 року народився талановитий прозаїк, публіцист і драматург — Микола Васильович Гоголь.
Все його життя було оповите містичними історіями, легендами і таємницями. Він був обдарованим диваком з невичерпним хистом до письменництва, а його твори є довершеними зразками класичної літератури.
Нижче наводимо деякі дивацтва відомого письменника, адже творча людина  сповнена власних примх.
👀Гоголь захоплювався рукоділлям. 👉Так, зараз важко уявити відомого літературного діяча зі спицями й гачком для в‘язання, але він насправді міг скроїти своїм сестрам сукні або зшити для себе краватку.


👀У своїх кишенях Гоголь завжди носив солодощі, бо був страшенним солодкоїжкою. 🍬Особливо він любив гризти під час роботи шматочки цукру.

Гоголь соромився свого 👃носа. У 19 столітті пластичної хірургії не було, а славнозвісного фотошопу і фейстюну тим паче, тому Микола Васильович просив художників візуально зменшувати його ніс на портретах. Саме через це на деяких полотнах ніс письменника виглядає по-різному.

👀Літератор дуже сильно любив свою собаку Джозі, 🐶яку йому, до речі, подарував Пушкін. Коли ж Джозі померла, (відомо, що Гоголь міг тижнями не годувати її), Микола Васильович сильно тужив за домашньою твариною.

👀Окрім рукоділля Гоголь захоплювався кулінарією. Він вигадав рецепт напою з козячого молока і рому, який жартома називав «Гоголь-моґолем». 🥛А ще обожнював пригощати своїх друзів та знайомих власноруч приготованими варениками і галушками.

👀Ну і наостанок, Микола Васильович дуже боявся грози⛈, негода погано впливала на його слабкі нерви.

Не дивлячись на купу дивацтв, письменник залишається літературним генієм, а його твори продовжують жити у сучасному світі класичної прози.

Популярні публікації