Проєкт_Readня_Випуск 3

Заваріть каву чи налийте горнятко улюбленого чаю та швидко приєднуйтесь до родинних читань проєкту «READня.
Повість для підлітків і не тільки (нам же усім завжди 16) Василь Теремко "16 весна" прочитає журналіст і радіоведучий Василь Шандро.
Шістнадцята весна – завжди про першу закоханість, пошук себе й пізнавання оточуючих 🌿 Відчуймо її!

Випуск 3


Василь Теремко. 16 весна: повість. Київ: ВЦ «Академія», 2018, 128 с.
«16 весна» Василя Теремка – повість про першу закоханість, дорослішання, пошуки і пізнання себе десятикласниками. Її конструкцію автор вибудовує на основі кількох сюжетних ліній, репрезентованих персонажами, їх взаємодією (на футбольному полі, у класі, поза школою). Повість зорієнтована не так на дію, як на характери, тому психологізм і персонажний рівень відіграють основну смислоорганізовувальну функцію в тексті.
Артик, Ілона, Колька Хрущ, Ванько, Сем, Мак, Ірка, Ірма, Славко Носяра, Юлька Одарченко, Катька Бузинюк, Климко Васькович, Вовка Штрудель – учні одного класу. Кожен з них – самодостатня особистість, разом вони – клас, хоч на початку  ще не команда. Їхні характери відкриваються в динаміці і взаємодії, почуттях, конфліктних ситуаціях, дружбі й протистояннях (зовнішніх і внутрішніх). Не випадково бійка Артика і Кольки стає зав’язкою сюжету повісті й ключовим концептом психологічного ракурсу наративу.

Популярні публікації