Інформаційна бульбашка

Що таке інформаційна бульбашка та як ми в ній опиняємося? Бути всередині інформаційної бульбашки означає бути в інтелектуальній ізоляції, що здається дивним, якщо говорити про Інтернет. Як ви можете бути ізольовані, коли світ ще ніколи не був таким об'єднаним, як тепер?
Вебсторінки можуть застосовувати алгоритми, які відстежують, що ви шукаєте, на що натискаєте, що вам «подобається» або «не подобається», що ви коментуєте і де перебуваєте. Ці алгоритми аналізують усю цю особисту інформацію і за допомогою шаблонів вирішують, що саме ви хочете бачити.
🆘У чому небезпека?
Через інформаційні бульбашки, ви можете думати, що весь світ вважає так, як ви. Але це не так. Ви просто ізольовані від інших поглядів, оскільки вони перебувають поза вашою інформаційною бульбашкою.

✅Як вийти з інформаційної бульбашки?
✔️Пам'ятайте, що інформацію, яку ви бачите, визначають ваші вподобання.
✔️Запитуйте себе: чому люди можуть мати інші погляди? Як вони підтримують свої переконання? Цілеспрямовано шукайте альтернативну інформацію з різних джерел.
✔️Перевіряйте джерела інформації. Дуже легко забути про думки інших, якщо ви бачите інформацію, з якою погоджуєтеся. Особливо якщо її поширили ваші друзі у Facebook або люди, яких ви поважаєте.
👉🏻Пройдіть курс з медіаграмотності VeryVerified



Популярні публікації