Чілдрен Кінофест оголосив фіналістів


Цьогоріч на фестивалі Чілдрен Кінофест вчетверте оберуть найкращий фільм, який зняли українські діти. З понад 200 заявок визначили 10 картин — фіналістів конкурсу, які покажуть онлайн на сайті childrenkinofest.com з 29 травня по 7 червня. Глядачі зможуть проголосувати за найкращий фільм, який отримає приз глядацьких симпатій і 10 000 гривень.
Цього року за кількістю фіналістів лідирують режисерки-дівчата (7 робіт), половину фільмів створено в різних стилях анімації. Серед тем, яким присвятили свої фільми юні режисери — булінг, екологічна свідомість, пандемія коронавірусу.

Також 7 червня на онлайн-церемонії закриття фестивалю почесне журі назве Найкращий український дитячий фільм, який отримає нагороду в розмірі 20 000 гривень, а також лауреатів премій у кожній з вікових категорій — по 5 000 гривень. Усі фіналісти конкурсу отримають іменні сертифікати.
Конкурс дитячих фільмів оголосили восени 2019 року. Загалом українські діти надіслали понад 220 заявок. З них відібрали по 5 фіналістів у двох категоріях — від 7 до 10 років і від 11 до 14. Лідерами за кількістю заявок стали Київська, Харківська, Дніпропетровська та Львівська області.
ФІНАЛІСТИ КОНКУРСУ ДИТЯЧИХ ФІЛЬМІВ 2020
Категорія I — від 7 до 10 років
Білочка Софія / реж. Таїна Щегельська, 9 років / 6 хв. / Кам’янець-ПодільськийІсторія про білочку, яка хотіла встигати всюди, а врешті-решт не встигла нікуди.
Блогери / реж. Анастасія Мацегора, 10 років / 5 хв. / Харків
Фільм про надлишкове захоплення сучасних підлітків віртуальним життям у соціальних мережах.

Мяяяу^^ / реж. Юлія Василюк, 9 років / 4 хв. / Івано-Франківська область
 Фільм про життя очима кота та людини.
Історія НЕЧТО / реж. Василіса Найдьонова, Всеволод Неймирок, 8 років / 3 хв. / Харків
У далекому космосі серед зірок жила дивна істота — Не4то. Воно було ні на що не схоже, бо не мало кольору та форми. Воно не мало батьків та імені, і в нього не було дому. У великому космосі Не4то завжди знаходило дивні місця і нові планети, а на них — друзів. Одного разу Не4то опинилось на новій дуже красивій планеті. Тут було багато дивних тварин та рослин. Цей світ дуже сподобався Не4то, воно всього торкалось, все вивчало, з усіма віталось. Не4то дуже раділо цьому світові. Аж раптом з ним почали коїтися чарівні речі. Воно стало перетворюватися. В нього з’явилися руки, ноги, голова, шкіра. Так на планеті Земля з’явилася людина — від любові до всього навколишнього.
EXCHANGE / реж. Аврора Гайдоба, Мирослава Скрипка, 9 років / 3 хв. / Київ 
Кожен з нас стикався з проблемою вибору. А як бути, якщо доведеться відмовитися від своєї заповітної мрії, до якої ти так довго йшов, проте зробити по-справжньому добру справу? Який же вибір зробить героїня мультфільму?

Категорія II — від 11 до 14 років


 Три бажання / реж. Михайло Грищенко, 13 років / 7 хв. / Суми
 Хлопчик спіймав на рибалці магічну пляшку, яка може виконати три його бажання.


Марсіанські земляни / реж. Антон Стульніков, 13 років / 3 хв. / Запоріжжя
Земляни та іншопланетяни переплутали одні одних з марсіанами, що призвело до помилкових висновків.


Пандемія / реж. Елеонора Чолак, 13 років / 5 хв. / Білгород-Дністровський
Фільм про те, як насправді пандемія коронавірусу потрапила на Землю, і реакція країн світу на нову хворобу.
День пінгвіна / реж. Олена Пушкарьова, 12 років / 2 хв. / Дніпро 
Пінгвін працює вчителем. Цілий день він виховує дітей, ввечері готується до занять і навіть уві сні він разом із вихованцями.
Сузір’я єдинорога / реж. Влада Березанська, 14 років / 8 хв. / Фастів 
Дівчина втікає від сірого сьогодення на околицю міста, виконуючи умови екстремального флешмобу «Зникни на 24 години». З нею знайомиться місцевий хлопець, який розповідає про свою таємницю. Разом вони повертаються в місто, ставши друзями.

Популярні публікації