Лінія ′′ Книжкових ароматів " - 14 парфумерних треків


Лінія "книжкових ароматів", серед яких композиції "Анна Кареніна", "Мертві душі" і "Аліса в країні чудес" запущена в Росії. Колекція називається MyBook Perfumes, вона створена сервісом MyBook та "Бібліотекою ароматів". Всього до колекції увійшли 14 парфумерних композицій. Сім з них присвячені книгам російських класиків і стільки ж - зарубіжним.

"Ми вирішили зосередитися на класичній літературі і за основу взяли ті книги, які користувалися найбільшою популярністю у користувачів MyBook за весь час існування сервісу", - розповіла ТАСС Лілія Гараева, директорка з розвитку "Бібліотеки ароматів".

Співрозмовниця агентства зазначила, що ідея полягала в тому, щоб спробувати оживити улюблені з дитинства книги у вигляді аромату. "Для того щоб знайти ті самі ноти для кожної з" літературних "композицій ми не тільки звернулися до сюжету творів, ключових подій та персонажів, а й подумали, які думки і почуття викликає той чи інший бестселер, з яким явищем природи або знайомим і рідним запахом асоціюється ", - поділилася вона.
Наприклад, дія знаменитого роману Льва Толстого "Анна Кареніна" починається морозною зимою, на вулицях лежать кучугури, а за вікном поїзда, в якому Анна їде в Москву до свого брата, не припиняється заметіль. Саме тому натхненням для однойменного аромату став свіжий, легкий і практично невловимий запах снігу.
 "Коли ми думали про відому казку" Аліса в Країні чудес ", то першим ділом згадали сцену безумного чаювання, запах чаю" ​​Ерл Грей "здався в цьому випадку ідеальною знахідкою", - додала вона.

Найпростіше було підбирати аромати для "балакучих" назв, наприклад аромат "Вишневого саду" був визначений. Так само сталося і з "Гроза" Островського: в основі легкий запах озону, який багатьом подобається. 
Гарєева зазначає, що найскладнішим виявився вибір аромату для "Героя нашого часу" Михайла Лермонтова. "Нам потрібний, з одного боку, дуже впізнаваний аромат, а з іншого - складний і мінливий, як характер Печоріна. В результаті у нас вийшла терпка, насичена композиція з нотками мускусу, ванілі і дьогтю, яка відсилає до образів офіцерів царської армії, до красі і небезпекам, які таїть в собі Кавказ, до яскравих переживань і драматичних подій ", - розповіла співрозмовниця ТАСС.
Ще один аромат колекції - композиція "Мертві душі" за мотивами легендарної поеми Миколи Гоголя. Парфумери обіграли головну ідею твору про мертві душі  і створили запах навколо нот, які можна "почути" в похоронному бюро. "Але як би лякаюче не звучав опис, в основі аромату дуже приємні мотиви - суміш класичних білих кольорів: лілій, гвоздик, гладіолусів, хризантем, з нюансом червоного дерева і східного килима", - додала вона.
Гараєва висловила надію, що нові аромати надихнуть читачів перечитати культові книги вітчизняних і іноземних авторів ".

Парфумери також підібрали аромати до книг "Гордість і упередження", "Собор Паризької Богоматері", "Ярмарок марнославства", "Таємничий острів", "Червоні вітрила", "Ромео і Джульєтта", "Милий друг".


Популярні публікації