КнижкоЛіто_2020

Підлітки - це найбільш вимоглива та серйозна аудиторія. У процесі дорослішання підлітки визначають свої інтереси, пріоритети, бажання. Шукають близьких по духу героїв на сторінках літератури, заповнюють життя книжковими пригодами та переживаннями, часто порівнюючи себе з головними персонажами.
Підлітки більше не хочуть читати енциклопедії, казки, книжки про проблеми з батьками, або історії про перше кохання. Вони читають фентезі, детективи, пригодницькі романи, де піднімаються дорослі проблеми, та можуть багато чому навчити молодих людей.
Запропонований список літератури це не звичний список, який дають в школі перед початком канікул, який складається із класики, і буде вивчатися в майбутньому навчальному році. Це зовсім інша література.

«Джордж і таємний ключ до Всесвіту», автор Стівен Хокінг, Люсі Хокінг
Це не зарозуміла книга для ботанів, а захоплююча історія про сміливця Джорджа, яку написали геніальний Стівен Хокінг та його дочка. Навіть якщо ваша дитина не захоплюється астрофізикою, запропонуйте їй цю книгу, і разом вони відправляться у захоплюючу подорож по Всесвіту. Їй доведеться розгадати таємницю Сусідського Саду, дізнатися, чому не потрібно стрибати на кометі та багато іншого. Книга сповнена цікавих фактів, гумору і пригод, в ній розкриваються загадки Всесвіту. Вона не тільки про дружбу та космічні подорожі, але і правду про світ, в якому ми живемо.
«Таймлесс. Сапфірова книга », автор Керстін Гір
Один із бестселерів німецької письменниці, який підкорив багато читацьких сердець, продовження першої книги «Таймлесс. Рубінова книга".
Триває історія про дівчину Гвендолін, яка успадкувала здатність подорожувати в часі. Вона опиняється в епіцентрі таємниць та інтриг, її підстерігають люди в чорному і таємний граф Сен Жермен. Але, з появою друга Хімеріуса їй стає набагато легше долати перешкоди та змови, примари та погоні, в центрі яких вона опинилася. Ця книга підійде не тільки підлітку, вона буде цікавою і захоплюючою для читачів різного віку.
«Розмальована мама», автор Джаклін Вілсон
Одна із кращих дитячих книг популярної британської письменниці. Цю історію розповідає одна з сестер, яка дуже любить свою маму - неформальну жінку, яка пропадає вечорами в барах та на вечірках. Дівчинка мріє, щоб її мама була поруч з ними. У той час, як її сестра не вважає їх маму такою вже гарною. Незважаючи на свою любов до мами, вона втомилася нести відповідальність за всю сім'ю.
Повість має чіткі соціальні акценти, вона шокує, дивує, але все одно це дуже життєстверджуюча історія.
«Ще одна цегла в стіні», автор Андрій Тужиков
Книга сповнена реалістичності та юнацького максималізму. Герої книги - троє підлітків, у яких починається новий період життя - життя дорослих, де панують правила та закони. Історія про становлення, пошук себе у віці, коли тобі багато насаджується телебаченням та школою, коли трапляється перша любов, коли хочеться змінити весь світ, коли час відкривати свої таланти, а вони стикаються з брудними реаліями життя та країни, в якій живуть. Книга про те, як тиск та спокуси перетворюють вчорашніх мрійників в дрібних та безпринципних гвинтиків системи.
«Алхімік», автор Пауло Коельо
Відомий у всьому світі філософський роман «Алхімік» став, мало не настільною книгою в кожній хаті. Ця історія-притча покликана розповісти або нагадати читачеві про те, що потрібно бути відданим до останнього, на шляху до досягнення своєї мети або мрії. Книга простою та зрозумілою мовою доносить прості, але важливі й необхідні істини, які можна розібрати на цитати.
Підліткам властиво вірити в те, що вони здатні абсолютно на все. Але, бувають і винятки, або несподівані падіння та розчарування, до яких вони можуть бути не готові. Цей роман допоможе віднайти віру в себе, нагадає про важливість слідувати своїй мрії та вірити в те, що все можливо.
«Хлопчик у смугастій піжамі», автор Джон Бойн
Ця історія про німецького хлопчика Бруно, який одного разу дізнається, що він із сім'єю змушений переїхати в інше місто через службу його батька. На новому місці хлопчикові нудно, йому не подобається, друзів у нього немає, і тоді він вирішує відправитися подивитися, що за територія йому видно з вікна, де багато людей ходить в смугастих піжамах. Там він знаходить друга - єврейського хлопчика - однолітка. Вони постійно зустрічаються біля огорожі, за якою знаходився його друг, грають, і одного разу Бруно вирішує переодягтися в таку ж піжаму, і пробратися до друга на територію, щоб допомогти йому відшукати батька.
Глибока і сумна історія, яка передає справжній жах, розриває душу, вона надовго залишається в пам'яті.




Популярні публікації