Письменницький велопробіг

Сьогодні Всесвітній день велосипеда. Свято започаткували за ініціативою ООН, щоб нагадати, що велосипед – це простий, недорогий і екологічно чистий вид транспорту, який, до того ж, корисний для здоров’я. За часів карантину, двоколісний став ще й чи не єдиним способом швидко та безпечно дістатися до потрібного місця. Багато людей в усьому світі переважно їздять на велосипеді. Для когось з них це просто хобі, а для когось  - частина життя. Відомі майстри слова теж не виняток. Письменників зазвичай зображують поруч з друкарськими машинками. Давайте будемо оригінальними, адже не одним письменством наповнене життя літераторів. Багато з них любили кататися на велосипеді. Подивіться на ці фотографії і переконайтеся самі.

 Велосипед навчив відомого американського письменника Ернеста Хемінгуейа подорожувати.
«Саме їзда на велосипеді - це те, за допомогою чого ви вивчите контури країни краще, коли ви піднімаєтеся на схили пагорбів і спускаєтеся з них. Ви пам'ятаєте, які вони насправді, в той час як на автомобілі вас вражає тільки висота пагорба, і у вас залишаються не такі точні спогади про країну, які ви отримуєте, об'їхавши її на велосипеді » ,
 - писав він.
Артур Конан Дойл казав: 
«Коли ви впали духом, коли день здається понурим, коли робота стає монотонною, візьміть велосипед і покатайтесь на ньому». 
 Як справжній джентльмен, автор Шерлока Холмса ділився радістю катання на велосипеді з дружиною, навіть веломашину спеціальну придбав.

Відомий фантаст Рей Бредбері  не вітав всіх новинок сучасної цивілізації і ніколи не сідав за кермо автомобіля, а все своє життя їздив на велосипеді.

Російський письменник і мислитель  Лев Толстой  мав багато захоплень: музику, грецьку мову, коней та полювання. В 67 років літератор зайшов нове хобі — велосипед. Спочатку Толстой недовірливо поглядав на двоколісний транспорт, поки сам не спробував проїхатися. Їзда на велосипеді стала для письменника і відпочинком, і спортом. Коли автору не писалося — він катався. Тридцяти хвилин на двоколісному транспорті вистачало мислителю для приливу сил та енергії.
Американський письменник Генрі Міллер катався і писав про велосипеди. Історія про чудесне набуття одного з них кочує з роману в роман - «Плексус», «Чорна весна», «Біг-Сур і Апельсини Ієроніма Босха» і т.д.










Популярні публікації