Офіційне свято поцілунку


Сьогодні, 6 липня, традиційно відзначають Всесвітній день поцілунків.  Цей чудовий і красивий День - Всесвітній День поцілунків, вперше з’явився у Великобританії в кінці XIX століття і носить відповідну назву «World Kissing Day». У ті далекі часи на березі туманного Альбіону, враховуючи важливість цього явища, як одного з неповторних і високих проявів любові, вирішили, що поцілунок просто зобов’язаний мати своє власне свято. Офіційним міжнародним святом цей День став пізніше, більше двох десятків років тому, коли він був затверджений Організацією Об’єднаних Націй і став відзначатися щорічно 6-го липня. З нагоди свята цікавинки та уривок з книги Кохання на депозиті про мистецтво поцілунку👄
💋Існує багато легенд та історій виникнення поцілунків, багато з них досить дивні й абсурдні, але найбільш правдива і від того не менш красива наступна історія. За давнім переказом, під час поцілунку у закоханих з'єднуються душі. У зв'язку з цим, всі обряди одруження обов'язково закінчувалися поцілунком. 
💋Поцілунок є об'єктом досліджень, навіть існує окрема дисципліна, що вивчає людський поцілунок - філематологія.
💋У Стародавньому Римі поцілунок вважався знаком вітання. При зустрічі цілували абсолютно всіх - членів сім'ї, друзів, і навіть перехожих незнайомців. 
А в Давньому Єгипті, відома своїми любовними пригодами Клеопатра, за все своє життя не поцілувала жодного чоловіка.
💋Цілуватися вміють не тільки люди. Дикобрази, коні, собаки і примати теж цілуються в губи, причому поцілунок шимпанзе практично нічим не відрізняється від поцілунку людей. Риби не відстають у техніці поцілунку від ссавців. Поцілунок акваріумних рибок може тривати до двадцяти п'яти хвилин.
💋Цікаво, що невинний поцілунок “чмок-чмок” спалює 5 калорій. Збільшивши інтенсивність цілування, ви можете спалити до 30 калорій за один поцілунок. Для порівняння: хвилина швидкої ходьби спалює всього 4-5 калорій!
💋Цілуючись, ми обмінюємося з партнером 80 мільйонів мікробів. Бррр ... Адже це більше мікробів, ніж можна «підчепити» в громадському туалеті. Секрет в тому, що під час поцілунку «заводиться» наша імунна система, яка і розправляється з шкідливою «дрібницею».
💋Під час поцілунку ми зміщуємо свою голову вправо, причому незалежно від того, чи є людина шульгою. Це одна з найбільш ранніх функціональних асиметрій у розвитку людини.
💋Чверть опитаних дівчат у віці 15-24 років призналися, що заради одного-єдиного поцілунку свого кумира вони з радістю погодилися б цілий рік прасувати йому сорочки.
💋У Японії вважається дуже непристойним цілуватися при свідках. Саме з цієї причини ви майже ніколи не побачите поцілунку в японському фільмі. Те, що в усьому світі називається “японським” поцілунком, виконується так: встаньте на відстані одного кроку один від одного, нахиліться вперед і, витягнувши губи, доторкніться ними губ партнера. Рот не відкривати!
💋Ескімоси, полінезійці не цілують один одного в рот. Вони труться носами. Спробуйте! Це дуже приємно.
💋В давнину в Англії існував такий звичай: під час ярмарків жінки брали яблуко, встромляли в нього гвоздику і пропонували яблуко тому, з ким хотіли поцілуватися. Чоловік повинен був вийняти гвоздику, розжувати її, а потім поцілувати жінку. Він не мав права відмовитись.


Популярні публікації