Бібліотеки в США просять не смажити книги в мікрохвильових печах через COVID-19

Деякі читачі бібліотек, під час пандемії коронавірусу, почали повертати згорілі книги. Люди вважають, що можуть убезпечити себе від вірусу, поклавши книгу в мікрохвильовку.
У штаті Мічиган відвідувачів бібліотек просять не розігрівати книги в мікрохвильових печах, щоб позбутися від COVID-19. Про це повідомляє CNN. Один з таких випадків стався в Кентській районній бібліотеці в Гранд-Рапідс. За словами співробітників бібліотеки, кілька днів тому читач повернув їм книгу, яка схоже, була спалена в мікрохвильовці.

За словами регіонального менеджера Кентської районної бібліотеки Елізабет Гуарино-Козлович, таким чином деякі читачі намагаються убезпечити себе від зараження коронавірусів.
Річ у тім, що в цій бібліотеці, як і у всіх інших в США, на книгах є металева мітка автоматичної ідентифікації об'єктів (RFID), яка спалахує в мікрохвильовій печі.
Для тих, хто боїться підхопити вірус від книги, взятої в бібліотеці, Інститут музейного та бібліотечного обслуговування (IMLS) провів вебінар з епідеміологом Центрів по контролю і профілактиці захворювань США (CDC) Девідом Берендесом.
"Вам не потрібно турбуватися і шукати способи дезінфекції цих матеріалів. Вірус, якщо він присутній, буде знаходитися там в дуже маленьких кількостях і досить швидко зникне", - говорить Берендес.
"Ми дотримуємося рекомендацій CDC, щоб забезпечити належну санітарію для використовуваних бібліотечних матеріалів. Кожна книга поміщається на карантин на 72 години після її повернення нам", - додала Козлович.

Популярні публікації