Відомі переможці літературної премії «Благовіст»


24 вересня авторитетне журі, до складу якого ввійшли: голова НСПУ письменник Михайло Сидоржевський, поет і перекладач Петро Засенко, прозаїк В’ячеслав Медвідь, поет Микола Гриценко, поет і політичний діяч Володимир Цибулько, поет і видавець Василь Клічак і письменниця Антонія Цвід, оголосило цьогорічних переможців літературної премії «Благовіст».

Лауреатами стали:

Поезія – Сергій Цушко («Метелик у місті») та Любов Бенедишин («Шлях до воскресіння»);

Проза – Тетяна П’янкова («Чужі гріхи»);

Твори для дітей – Любов Загоровська («На їхніх маленьких плечах…»);


Головні герої книги — діти, які вже знають (хто з власного досвіду, хто з розповідей), що таке війна, страждання, самотність. Знають і розуміють серцем, що нікому не можна стояти осторонь цих подій, залишатися байдужим. Ці діти, як тільки можуть, намагаються допомогти захисникам Вітчизни: передають свої малюнки, пишуть зворушливі листи підтримки, в яких діляться своїми сумнівами і переживаннями, розкривають перед воїнами свою душу.

Ця книга про те, як тоненька нитка надії пролягла між зраненими душами, про зародження трепетних стосунків між дитиною та воїном, що стають сильною мотивацією і дитині, бо вона знайшла сенс у житті — молитися, переживати, писати листи рідній людині, і воїну, який отримує такі зворушливі листи від чужої дитини. І це не спроста, адже сакральний зв'язок батька і дитини є однією з основ життя.


Есеїстика, публіцистика – Сергій Мартинюк (літературний псевдонім Світогор Лелеко) («Маю честь бути українцем»)

Літературна премія «Благовіст» – премія Національної спілки письменників України, яка з 1993 року присуджується авторам найкращих творів (поезія, проза, дитяча література, драматургія, критика) української літератури, виданих протягом попереднього року окремими книжками або видрукуваних у періодичних виданнях.


Джерело 


Популярні публікації