В Україні відкрили онлайн-ресторан «Непораховані з 1932»

До 28 листопада, у День пам'яті жертв Голодомору, студенти Української академії лідерства запустили онлайн-ресторан зі стравами з продуктів, якими українці харчувалися під час Голодомору 1932-33 років. 

До «меню сайту» увійшли: затеруха з кори дерев, паляниці з картопляних відходів, хлібці з запеченої соломи тощо. У графі «Дізнатися ціну» замість вартості – інформація про те, як кожна з цих страв допомогла свого часу тисячам людей вижити. Також на сайті можна подивитися відео з історіями очевидців, яким вдалося вціліти, і прочитати історії постраждалих сімей.

Онлайн-ресторан є мультимедійним продовженням проєкту «Uncounted since 1932», метою якого є поширення знань про Голодомор, геноцид української нації та злочини радянської влади.


Трав'яники – випечений хлібець з натертої трави, замішаний на гарячій воді з додаванням насіння льону.


Хлібці – запечена кришена солома разом із просяною й гречаною половою, макухою з конопляного сім’я, товченого в ступі 

 Суп «Бур'ян» – зварений качан кукурудзи та трава
 

Палянички – випечені подрібнені картопляні відходи із залишками зернят, замішані на гарячій воді  
Хліб – тісто з перетертої кори зі жменькою висівок і листям лободи
Затеруха – запечене тісто з борошна, кори берези та води
Запечений буряк та молоде листя з буряка 

 Світлини проєкту «Uncounted since 1932». 

Читай також 👉 Те, що зображено на плакатах, важко назвати їжею.

 


 


 


 

 

 

 

Популярні публікації