В Україні відкрили онлайн-ресторан «Непораховані з 1932»
До 28 листопада, у День пам'яті жертв Голодомору, студенти Української академії лідерства запустили онлайн-ресторан зі стравами з продуктів, якими українці харчувалися під час Голодомору 1932-33 років.
До «меню сайту» увійшли: затеруха з кори дерев, паляниці з картопляних відходів, хлібці з запеченої соломи тощо. У графі «Дізнатися ціну» замість вартості – інформація про те, як кожна з цих страв допомогла свого часу тисячам людей вижити. Також на сайті можна подивитися відео з історіями очевидців, яким вдалося вціліти, і прочитати історії постраждалих сімей.
Онлайн-ресторан є мультимедійним продовженням проєкту «Uncounted since 1932», метою якого є поширення знань про Голодомор, геноцид української нації та злочини радянської влади.
Трав'яники – випечений хлібець з натертої трави, замішаний на гарячій воді з додаванням насіння льону.
Хлібці – запечена кришена солома разом із просяною й гречаною половою, макухою з конопляного сім’я, товченого в ступі
Суп «Бур'ян» – зварений качан кукурудзи та трава
Палянички – випечені подрібнені картопляні відходи із залишками зернят, замішані на гарячій воді
Хліб – тісто з перетертої кори зі жменькою висівок і листям лободи
Затеруха – запечене тісто з борошна, кори берези та води
Запечений буряк та молоде листя з буряка
Світлини проєкту «Uncounted since 1932».
Читай також 👉 Те, що зображено на плакатах, важко назвати їжею.