Не розкажуть у школі: Українська література

У школі ми проходили українську літературу ще з перших класів. Від віршів Шевченка до робіт шістдесятників. Багато часу проводили з біографіями та творами українських авторів у класі та поза ним. Однак чи чіпляла нас шкільна програма? Комусь пощастило з вчителем, і було цікаво, а хтось ледве витримував урок. До літератури потрібен правильний підхід — і показувати її теж треба вміти.

Місія  масштабного  та унікального освітнього проєкту "Не розкажуть у школі: Українська література” — презентувати українських авторів від Франка та Українки до Підмогильного й Костенко так, щоб ви дізналися більше й зачитувалися. Адже в українській літературі багато вимірів, тем і стилістик. Треба тільки зазирнути далі «рекомендованих для прочитання» 30 сторінок.



У відеоархіві INVERIUM починають з’являтися лекції, 
які вже відбулися: Шевченко, Сковорода, Куліш, Нечуй Левицький, Леся Українка! 






Євгеній Стасіневич – літературний критик, популярний радіоведучий та ведучий програм про літературу на UA: Суспільне, лектор численних освітніх проектів, автор книги «Ціна питання», співредактор відділу культури в «Українському журналі» (Прага, Чехія).



Популярні публікації