Сучасні бібліотеки можуть бути лише із сучасним ІТ

1 лютого Українська бібліотечна асоціація зробила публічну Заяву щодо впровадження інформаційних систем у бібліотеках. Підтримку позиції засвідчили своїми підписами вже 729 осіб shorturl.at/cxIW7 . Якщо ви цього ще не зробили, то зробіть! Це можна зробити тут.

8 лютого спрямували лист до Міністерство культури та інформаційної політики України 

"...взяти до уваги експертну думку, викладену в Заяві, підписати та публічно підтримати Заяву, інформувати про це органи місцевого самоврядування.

... розглянути можливість та запровадити на рівні державного

регулювання вимоги до програмного забезпечення, яке застосовується та/або впроваджується у бібліотеках за державні кошти, щодо обов’язкової підтримки ним відповідних міжнародних стандартів"

shorturl.at/knIKR

9 лютого надіслали також лист до голів обласних державних адміністрацій зі зверненням

"...взяти до уваги експертну думку, викладену в Заяві, зокрема щодо обов’язкової підтримки відповідних міжнародних стандартів програмним забезпеченням, яке застосовується та/або впроваджується у бібліотеках за державні кошти. Впровадження ІТ-систем, які не підтримують відповідні стандарти, є неефективним використанням державних коштів, оскільки обмежує розвиток бібліотек і стає перепоною для їхньої взаємодії з національними та міжнародними проєктами"

  shorturl.at/hnvBL 

Джерело

Популярні публікації