Віртуальний тур музеями світу

Не знаєте, що робити під час карантину? Займіться саморозвитком. Безліч культурних закладів світового рівня відкрили безкоштовний доступ до своїх архівів. А найвідоміші у світі дали можливість відвідати їх онлайн, не виходячи з дому. Надихнутися шедеврами Лувру, зазирнути до музею Ватикану і отримати справжній культурний шок від відвідування музею Ван Гога? Чому б ні! Переходьте за посиланнями та поринайте у захоплюючу онлайн-екскурсію!


📍 Лувр

https://bit.ly/2PMWFs5 

Один з найбільших музеїв світу нещодавно оцифрував усю свою колекцію – а це майже півмільйона артефактів. Побачити онлайн можна не лише мистецтво, а й меблі, текстиль, прикраси та предмети побуту. Якщо ви боїтеся потонути в такій кількості матеріалу, можете скористатися тематичними підбірками – наприклад, “Шедеври Лувру” чи “Видатні історичні події”. Окремо на сайті музею доступні віртуальні тури кількома виставками Малої галереї: https://www.louvre.fr/en/online-tours 


📍 Музеї Ватикану

https://bit.ly/3tgyP6k

Ватикан недарма називають “музеєм музеїв”. Папи століттями збирали тут шедеври мистецтва і запрошували найкращих художників для оформлення інтер’єрів. Тож у залах можна знайти настінні розписи Рафаеля, Фра Анджеліко та Мікеланджело. Рекомендуємо зазирнути до Сікстинської капели – ви здивуєтеся, скільки в ній усього, крім знаменитого “Створення Адама”.

📍 Музей Гуггенхайма

https://bit.ly/3wITl1V 

Музей Соломона Гуггенхайма в Нью-Йорку – це одна з найкращих збірок мистецтва ХХ – ХХІ століття. Спіральна будівля музею, яку спроектував Френк Ллойд Райт, є шедевром архітектурного модернізму. До колекції увійшли приватні зібрання кількох поколінь меценатів. Тож сучасне мистецтво тут представлене максимально широко – від імпресіонізму до концептуального мистецтва і постмінімалізму.

📍 Театр-музей Сальвадора Далі

https://bit.ly/31XvtcL 

Цей музей спроектував Сальвадор Далі власною персоною. Художник доповнював і розширював експозицію аж до своєї смерті в 1989 році. Як і роботи Далі, будівля ламає всі традиційні уявлення про реальність і закони фізики. Тут ви побачите кімнату-обличчя, купол у вигляді ока мухи та внутрішній двір зі скульптурою, яку Далі вважав найвеличнішим сюрреалістичним пам’ятником у світі.У музеї найбільша і різноманітна колекція творів майстра, серед яких «Привид сексуальної привабливости», «Портрет Гала з двома реберцями ягняти, які балансують на її плечі», «Кошик із хлібом», «Галатея зі сферами» тощо.

📍 Музей Ван Гога

https://artsandculture.google.com/partner/van-gogh-museum?hl=en

Онлайн можна познайомитися з роботами відомого Ван Гога. Віртуальну екскурсію музеєм Ван Гога, який розташований в Амстердамі, можна пройти на сайті цього ж закладу. До експозиції входять близько 200 картин, 500 малюнків і більше 750 особистих листів художника.

📍Більше ви можете знайти на платформі Google Arts & Culture. Зараз тут зібрані 1200 мистецьких колекцій з усього світу. Тут можна шукати як музеї, так і роботи певних митців чи навіть культурні доробки за стилями й епохами.


Популярні публікації