Улюблені книжки відомих зірок_ топчик від фронтвумен гурту «ONUKA»

Мабуть, у кожного в житті була та одна книга, від якої неможливо відірватись, про яку весь час думаєш, про яку невпинно розповідаєш іншим, яка відкриває тобі нові горизонти чи цілий невідомий світ. Саме з таких творів починається любов до літератури, стартує марафон нон-стоп бажання здобути нові знання та розширити межі свідомості. 
Фронтвумен гурту «ONUKA», Наталія Жижченко на своїй сторінці  у Фейсбуці поділитись списком улюблених видань, які порадила  прочитати кожному.

«Замок», Франц Кафка

Я навіть не знала, що таке відчуття безвиході можна так талановито та реально описати в романі про бюрократично сюрреалістичне пекло. Геніальний твір, як і сам автор.

«Тріумфальна арка», Еріх Марія Ремарк

Ремарк — один із моїх улюблених письменників «втраченого покоління», а «Тріумфальна арка» — вінець його роботи. Здається, наче всі його попередні романи були репетицією до написання цієї історії.

«У войны не женское лицо», «Чернобыльская молитва», «Время секонд хэнд», Світлана Алексієвич

Ці книги перевернули все в мені. Це нова літературна журналістика, абсолютно геніальна, яка точно залишає відбиток у свідомості.

«1984», Джордж Орвелл

Мабуть, найбільш цитована та переосмислена книга, але вона стала символом сторіччя, тоталітаризму та своєрідним літературним брендом, з яким має познайомитись кожний.

«451° за Фаренгейтом», Рей Бредбері

Ця та інші книги в добірці доволі попсові, але їм вдалось зобразити та змінити час. Вони розтиражовані, дискутовані, обговорювані в суспільстві роками, але безумовного того варті.

📷: фото, яке очолює цей пост було зроблене до Дня книги.

Photo: Lola Mamadzhanova

Style: Lesia Patoka

MUA: Mary Kolomiets

Популярні публікації