Чат-бот, що рекомендує книжки читачам


Гельсінська центральна бібліотека Oodi представила мобільний додаток Obotti, який допомагає знаходити цікаві матеріали для читання. Простий у використанні додаток рекомендує літературу на будь-який смак з фондів Oodi. Шість різних персонажів, або чат-ботів, створені тематично для прототипу, який вже має свої вподобання. Користувач може вибрати персонажа відповідно до своїх уподобань, який дає рекомендації не тільки на основі його власних тенденцій, але і на основі вибору, зробленого користувачем. Сервіс прагне рекомендувати цікаві книги, які він інакше не знайшов би. Додаток вчиться на рішеннях клієнтів і постійно надає нові матеріали. Інтерфейс інтерактивний, рекомендації зручні для користувача.

Obotti працює  фінською, шведською та англійською мовами і рекомендує тільки ті матеріали, які в даний час доступні для позику у Oodi та покликаний рекомендувати матеріали тільки для дітей і молоді. що рекомендує книги, який допомагає знайти цікавий матеріал для читання. Простий у використанні мобільний додаток Obotti рекомендує літературу на будь-який смак із полиці Oodi. Прототип є одним із прикладів експериментів із штучним інтелектом міста Гельсінкі, спрямованих на вдосконалення послуг.

Obotti - це мобільний додаток, розроблений HeadAI, який використовує штучний інтелект і може використовуватися будь-ким в Oodi або навіть вдома. Додаток можна завантажити з Google PlayStore або AppStore .

Більше інформації:

бібліотекар Центральна бібліотека Суві Бергмана suvi.bergman@hel.fi 040 1843293

або бібліотекар Центральна бібліотека Пола Лааксонен  paula.m.laaksonen@hel.fi, 040 1925423

Про системи штучного інтелекту міста Гельсінкі:

Спеціаліст ІКТ Ромео Пуллі Місто Гельсінкі

romeo.pulli@hel.fi 040 5723995

Джерело

Популярні публікації