Стратегія розвитку читання на 2021-2025 роки: політ впевнений


Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної політики підтримав стратегію з промоції читання в Україні одноголосно. Перед подальшим схваленням Стратегії в уряді відбудеться також її узгодження з Комітетом Верховної Ради з питань бюджету та Міністерством фінансів України.

Про це повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

"Стратегія з промоції читання в Україні все ближче до свого запуску. Політ впевнений: сьогодні Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної політики підтримав стратегію. На черзі – голосування Верховної Ради і імплементація.Це вагомий крок до змін у сфері та підвищення рівня читання в країні. А також в контексті створення екосистеми читання. Дякую колегам і депутатам за підтримку. Читання має бути модним. Впевнений, скоро й нас, українців, асоціюватимуть з нацією, що читає", - написав Ткаченко.

Минулого тижня у Верховній Раді провели слухання присвячені розробці Стратегії, під час яких народні депутати запропонували свої рекомендації до неї.

Стратегію розвитку читання на 2021 – 2025 роки «Читання як життєва стратегія» Український інститут книги презентував у березні. У лютому Міністерство культури та інформаційної політики України оприлюднило проєкт Стратегії.

Джерело


Популярні публікації