Проєкт «Poety. Діалог поколінь»: відеодискусії сучасників про класиків


У інтернеті з’явились відеодискусії про українських поетів-класиків. Відео доступні на ютуб-каналі Соломії Чубай. Відеозаписи дискусій провели у межах проєкту «Poety. Діалог поколінь». Вони присвячені життю і творчості українських поетів-класиків: Павла Тичини, Грицька Чубая, Чайки Дніпрової, Лесі Українки, Івана Франка, Юрія Клена та Миколи Вінграновського. Учасниками обговорень стали сучасні письменники, діячі культури, а саме: Юрій Андрухович, Ірина Старовойт, Богдан Тихолоз, Григорій Семенчук, Анатолій Дністровий, Юрко Іздрик, Микола Рябчук та інші. Наразі у вільному доступі три відео з циклу.


Розмова про поета у домі поета з поетами. Про Івана Франка по-новому, про читацькі досвіди різних поколінь та про інше.


Діалог поколінь про Дніпрову Чайку - авторку, котру вважають першою письменницею-мариністкою.  Що вплинуло на становлення Дніпрової Чайки як письменниці? Що ховається в текстах авторки?  Якими словами сучасні письменники спілкуються із Дніпровою Чайкою? 



Поет мови, що виробляє з мовою те, що інший дозволити собі не міг, поет, що не стирає межі між любовною та патріотичною лірикою...  Юрко Іздрик, зрештою, говорить про те,  що читати непотрібно, але згодом, натхненний ним, сам спростовує свою думку... Микола Вінграновський. Цього року у проєкті POETY. Діалог поколінь відзначаємо 85-річчя поета, говорячи про його спадок з сучасними українськими поетами та культурними менеджерами Григорієм Семенчуком та Юрком Іздриком. 

Джерело

Популярні публікації