В Україні запустили перший літературно-художній подкаст, створений підлітками.


В Україні запустили перший літературно-художній подкаст, створений підлітками. «Дефіляда: Київ» — це не розмовний подкаст, де диктори обговорюють літературу чи розповідають про неї, а саме художній, де про життя українських письменників і письменниць читачі дізнаються з сюжетних псевдодокументальних історій, стилізованих під міські легенди.

Перший сезон «Дефіляди» присвячений Києву та київським періодам життя письменників і письменниць. У ньому 8 епізодів з вигаданими історіями, створеними на основі реальної інформації про героїв подкасту. Епізоди різні за формою, стилем і проблематикою, бо ж не можна однаково говорити про Олену Пчілку, Євгена Плужника і Григорія Сковороду.

 «Ми не прагнемо розказати правду, лише дивимося на людей з підручників і музеїв з точки зору сучасних підлітків і намагаємося зрозуміти їх по-своєму», 

— кажуть творці проєкту.

Літературний подкаст «Дефіляда: Київ» створений підлітками зі спільноти Teenside ГО «Культурна ініціатива “Букмоль”» за підтримки Українського Культурного Фонду.

Перший сезон «Дефіляда: Київ» уже доступний на таких платформах, як Apple Podcasts, Google Podcasts, Spotify й інших. Із восьми запланованих епізодів наразі вийшло п'ять. Епізоди тривають близько 30 хвилин.


Популярні публікації