Лауреатом Букерівської премії 2021 став письменник з ПАР


Лауреатом Букерівської премії 2021 року став південноафриканський драматург і прозаїк Деймон Галгут зі своїм дев'ятим романом «Обіцянка».  Про це повідомили на сайті нагороди.

У книжці йдеться про білу родину Свартів, які збираються на похорон родички. Молоде покоління ненавидить все, за що стоїть сім’я, не в останню чергу через недотриману обіцянку чорношкірій жінці, яка працювала на них усе своє життя. Після багатьох років служби Саломеї пообіцяли власний дім, власну землю, але так чи інакше, що минає кожне десятиліття, ця обіцянка залишається невиконаною.

Свій перший роман Галгут написав у віці 17 років і відтоді тричі потрапляв до шортлиста Букерівської премії. Зараз йому 57, за свою кар'єру письменник отримав чимало нагород, а за його книгою «Кар'єр» знято два фільми. 

Галгут виріс у Преторії, де розгортається дія книги «Обіцянка», зараз живе в Кейптауні. Коли його запитали, чому він став письменником, він розповів, що в дитинстві у нього була лімфома, і він «навчився асоціювати книги та історії з певною увагою та комфортом». Зараз письменник працює над збіркою оповідань.

Джерело 

Популярні публікації