Більше надійних джерел до Вікіпедії

Бібліотекарів та бібліотекарок запрошують долучитися до міжнародної акції #1Lib1Ref в українському розділі Вікіпедії, що триватиме синхронно із світом — з 15 січня до 5 лютого 2022.
Щоб долучитися, додайте якомога більше авторитетних джерел до статей, які цього потребують та гештеґ #1Lib1Ref в описі змін при збереженні редагування. Детальні умови та покрокова інструкція участі на сторінці акції у Вікіпедії — https://w.wiki/4fKN
18 січня, у вівторок, ГО «Вікімедіа Україна» проведе вебінар, де розкаже про акцію та детально покажемо, як взяти у ній участь. Для участі зареєструйтеся за посиланням https://forms.gle/EAeZP7WgQ4eFGhjaA
Також ГО «Вікімедіа Україна» надішле сувеніри та сертифікати про участь активним учасникам ініціативи. Для цього потрібно:
Зробити п’ять та більше покращень статей у період з з 15 січня до 5 лютого  за інструкцією;
Заповнити окрему форму, аби ми могли побачити ваш внесок: https://forms.gle/s8H5Abo5doCuEi7f9
Світ потребує надійної інформації з таких джерел, як Вікіпедія, що пропонує безкоштовні, доступні кожному знання. Один із багатьох способів поліпшення Вікіпедії — долучитися до #1Lib1Ref. Це регулярна міжнародна акція, яка з 2016 року проводиться у першу чергу для бібліотекарів (назва походить від англомовного скорочення фрази «один бібліотекар, одне посилання»). Її метою є покращити перевіреність фактів у Вікіпедії та допомогти наповнити найбільшу онлайн-енциклопедію посиланнями на авторитетні джерела.
У 2021 році ГО «Вікімедіа Україна» вперше виступила координатором кампанії #1Lib1Ref в українській Вікіпедії. З 15 травня до 5 червня 40 учасників та учасниць додали посилання на джерела до 700 статей в українській Вікіпедії. Читайте більше: #1Lib1Ref: результати марафону для бібліотекарів у Вікіпедії.
Долучіться до ініціативи #1Lib1Ref у 2022, допоможіть поліпшити найбільшу світову онлайн-енциклопедію та отримайте сертифікати участі й сувеніри!
📨За додатковою інформацією звертайтесь за адресою glam@wikimedia.org.ua

Популярні публікації