Українські книжки в столиці Грузії!

28 січня 2022 року у Тбілісі сталася цікава подія - у Національній Парламентській Бібліотеці було відкрито Українську Бібліотеку. Уявіть собі - українські книжки в столиці Грузії! Про це на своїй Facebook-сторінці повідомило посольство України в Грузії. 

У посольстві розповіли, що «все почалося ще з 8 лютого 2018 року, коли Голова Української молодіжної організації в Грузії «Світанок» Теона Кахіані та Директор Національної парламентської бібліотеки Тбілісі Григорій Кекелідзе підписали Меморандум про відкриття Українського куточка в згаданій бібліотеці, подальшу співпрацю та організацію спільних проєктів». Книгозбірню поповнювали впродовж усього цього часу.

Урочисте відкриття української бібліотеки відбулося за участі Посла України в Грузії Ігоря Долгова, Директора Національної парламентської бібліотеки Тбілісі Григорія Кекелідзе, представників української громади та діаспори Грузії, Інституту Україністики Тбіліського державного університету ім. І. Джавахішвілі, а також за сприяння Українського інституту. Посольство також висловило подяку Оксані Чорнобривцевій за логістику свіжих екземплярів книжок.

 Книжки можна отримати, завітавши до Бібліотеки з паспортом у робочі часи (10:00-18:00).

Популярні публікації