Платформа "Культурний простір "


Для підтримки української культури в умовах збройної агресії російської федерації Український культурний фонд спільно з Міністерство культури та інформаційної політики України та ІТ-компанією «SoftServe» запускають платформу «Культурний простір» 🎨

Платформа передбачає збір інформації від українських діячів культури та установ і організацій культурного сектору, які потрапили у скрутне фінансове становище через війну та потребують допомоги, як для відновлення своєї діяльності, так і для реалізації ідей та проєктів, що підкреслюють культурну цінність української ідентичності й можуть реалізовуватися під час воєнного стану та після перемоги України.

🔸Це дозволить проаналізувати потребу українських митців та організацій, які здійснюють свою діяльність у сфері культури та креативних індустрій, надасть можливість сформувати не лише запит на потреби галузі у коштах та ресурсах, але й знайти можливості їх задовольнити.

До вашої уваги чотири форми для заповнення відповідно до напрямку:

👉Підтримка митців під час війни ‒ для митців та мисткинь, які потребують допомоги для відновлення своєї діяльності.

👉Потреба організацій під час війни ‒ для ФОП та організацій всіх форм власності, які потребують допомоги для відновлення діяльності.

👉Проєкти під час війни ‒ для ФОП та організацій всіх форм власності, які мають ідеї та проєкти, що можуть бути реалізовані.

👉Пропоную підтримку ‒ для фізичних та юридичних осіб всіх форм власності, які мають змогу та готові підтримати українську культуру, стати благодійником чи донором.

➡️Звертаємо увагу, що бібліотеки також можуть подавати заявки на відновлення діяльності та для реалізації проєктів.

💪Під час війни культура, як потужна сила нації, здатна викликати у суспільства рішучі дії, пов'язані з переоцінкою цінностей, переосмисленням сенсів культурного життя. Культура здатна надихнути, дати надію і дарувати радість, що вкрай необхідно для морального духу українського народу. 

🙏Просимо всіх небайдужих підтримати вищевказані ініціативи та поширити цю інформацію серед своїх колег, друзів, знайомих та партнерів. 

Єднаймо зусилля заради збереження культури нашої нації та посилення боротьби у протидії російській збройній агресії. 


Популярні публікації