Державний комітет телебачення і радіомовлення України опублікував перелік книжкових видань, зміст яких спрямований на ліквідацію незалежності України, пропаганду насильства, розпалювання міжетнічної, расової, релігійної ворожнечі, вчинення терористичних актів, посягання на права і свободи людини.

До списку увійшло майже 300 найменувань різної літератури. І це точно не повний список, адже російська пропаганда працює непомітно, але впевнено через кіно, літературу, музику тощо. 

Комітет зазначає, що будь-які спроби отримати дозволи на ввезення цих видань в Україну наперед марні. А розповсюдження цієї та подібної продукції можуть містити ознаки кримінальних правопорушень:


- дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади;


- посягання на територіальну цілісність і недоторканність України;


- ввезення, виготовлення або розповсюдження творів, що пропагують культ насильства і жорстокості, расову, національну чи релігійну нетерпимість та дискримінацію;


- пропаганда війни;


- виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів.


Повний перелік книг можна завантажити за посиланням — http://comin.kmu.gov.ua/control/uk/publish/printable_article?art_id=181891&fbclid=IwAR0BBwC2efIEhKmlPVEDU70Ctd3Ix0VZERAfkyiM20y7RV2LW-mD3Zl4FoI

Читайте українську та світову літературу, розвивайте критичне мислення та не піддавайтеся пропаганді

Джерело 

Популярні публікації