Вікімарафон 2023


З 15 січня по 5 лютого 2023 року буде проходити акція #1Lib1Ref — це регулярна міжнародна акція, метою якої є залучати бібліотекарів до наповнення Вікіпедії авторитетними джерелами.

#1Lib1Ref — від англ. one librarian, one reference — один бібліотекар, одне посилання — закликає бібліотекарів у цілому світі та всіх, хто любить вільні знання, додавати посилання на перевірені джерела до фактів та тверджень у статтях Вікіпедії. Сьогодні, як ніколи, світ потребує надійної інформації з таких джерел, як Вікіпедія, що пропонує безкоштовні, доступні знання.

Щоб взяти участь в акції треба в період з 15 січня по 5 лютого 2023 року додати посилання на авторитетні джерела до статей, обов’язково поставивши  гештеґ #1Lib1Ref в описі вашого редагування. Це все! Чим більше буде додано авторитетних джерел, тим якіснішою буде українській розділ Вікіпедії. Активні учасники та учасниці акції отримають сувеніри.

Посилання на сторінку конкурсу: https://w.wiki/3Ld6

Також в кінці січня 2023 року пройде Вікімарафон — це акція з поліпшення наповнення української Вікіпедії, написання та доповнення статей,  що проходить щороку до Дня народження української Вікіпедії.

Щоб  взяти участь у Вікімарафоні треба створити протягом періоду акції принаймні одну статтю (чим більше, тим краще) і обов'язково додати на сторінку обговорення створених статей шаблон {{Вікімарафон 2023}}, створити статтю можна на будь-яку тему. Активні учасники та учасниці отримають сувеніри.




Популярні публікації